Hranice chtějí do první šestky

Hranice - Návrat kanonýra Michala Hradila z půlročního angažmá v Řecku je nejpotěšitelnější zprávou pro trenéra hranických házenkářů Miroslava Franka. "Je to osobnost a roste s ním výkon celého týmu," chválí kouč. Těší mě taky, že se v útoku zlepšuje Hojník a že se můžeme opřít kvalitní výkony brankáře Luďka Fabiána.

V přípravě má úspěšnost přes padesát procent, a to je skvělý výsledek." Z kádru, který loni obsadil šesté místo, odešel pouze Radim Kovařík, který posílil nováčka z Bystřice pod Hostýnem. "Místo něj jsme získali Jirku Gřese z Kopřivnice, což je kvalitní náhrada. Hlavně do mužstva dobře zapadl," míní Frank.

V přípravě prohráli Hraničtí pouze úvodní zápas se Zubřím a jednu porážku utrpěli v Polsku. O víkendu na turnaji v Litovli si však hladce poradili s Bystřicí i s ostatními týmy z nižších soutěží.

"Teď už přecházíme do haly a budeme pracovat na obraně, signálech a kombinacích," dodal Frank. Ve čtvrtek hrají Hranice ve FrýdkuMístku, o víkendu jedou na turnaj na Slovensko a extraligu zahájí 10. září v derby proti Kopřivnici.