I Lenku Hradilovou, která na snímku pálí v utkání s Porubou, limitovaly zdravotní problémy.

I Lenku Hradilovou, která na snímku pálí v utkání s Porubou, limitovaly zdravotní problémy. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Házenkářky Zlína neustále brzdí v rozletu marodka

  • 0
Tři ligová vítězství v řadě a postup do čtvrtfinále Českého poháru je nakoply, házenkářky Zlína se však pořád nemůžou naplno rozjet - v rozletu jim brání rozsáhlá marodka. „Do konce roku nebudeme kompletní,“ postěžoval si trenér Martin Spuchlák.

Jeho tým stihne do reprezentační pauzy už jen dvě ligová utkání, po dnešním derby ve Veselí nad Moravou přivítá příští týden Michalovce.

„Abychom měli v pauze klid, potřebujeme zabodovat,“ přeje si Spuchlák, jehož družstvo hledí na záda Veselí i Michalovcům. „Na Slavii jsme se přesvědčili, že se dá hrát i se silnějšími soupeřkami.“

Pro postupové ambice do českého play-off je pro zlínské házenkářky klíčový sobotní zápas ve Veselí. Pokud uspějí, svoje velké rivalky o bod přeskočí.

„Budou to kvalitnější protivnice než předchozí tři,“ připomněl trenér, že Veselí doma překvapivě porazilo Michalovce. „Vědí, co mají hrát, mají schopnou brankářku. Pokud chceme do play-off, musíme vyhrát.“

Ve vítězném duel proti Písku postrádal Baumbachovou, Hradilovou a Kříčkovou. Do sestavy se naopak vrátily Ševčíková s Popelkovou.

„Nedaří se nám nastoupit ve stejném složení ve dvou zápasech po sobě,“ podotkl Spuchlák. „Rezervy máme v prevenci onemocnění, virózu si hráčky předávají. Zranění vyplynula ze hry a byla nešťastná.“

I proto bere zisk osmi bodů z úvodních devíti kol jako slušný vklad do sezony. Po svém letním nástupu k družstvu navíc změnil způsob hry. „Snažíme se hrát rychleji a ve větším počtu hráček. V rámci možností se nám to povedlo splnit,“ doplnil slovenský kouč.

Pár bodů navíc by ale přivítal - a z Veselí obzvláště.