Házenkářky Veselí odvrátily krach

  • 3
Veselí nad Moravou - Až k odhlášení z interligy mohla vést situace v klubu házenkářek z Veselí nad Moravou. Než se hrozbu podařilo zažehnat, bylo potřeba zajistit peníze na nájem v hale a dopravu za soupeři. "To jsou dvě nejvýznamnější položky, a když máme tohle vyřešeno, dá se na tom stavět. Valit před sebou takovou zátěž v rozpočtu, to by mohlo dopadnout všelijak," řekl Vlastimil Procházka, technický vedoucí družstva. "Halu zaplatí město a dopravu, což představuje zhruba 400 tisíc korun, uhradí náš sponzor, železárny," upřesnil.

Z dvoumilionového rozpočtu tak klubu nyní zbývá obstarat asi polovinu.
Ani tak si poražený semifinalista z loňského ročníku nemůže dovolit myslet na výrazné zvelebování kádru. Určitou výhodou může přitom být fakt, že finanční situace ve většině házenkářských oddílů v republice není dobrá.

"Věřím, že touto dobou by se už zájemci o hráčky a nejrůznější výměny ozývali, ale peníze nejsou skoro nikde," soudí podle letního vývoje Procházka.

A tak odejdou hráčky, které se z hostování vracejí do svých mateřských klubů, a soupisku doplní vlastní juniorky.

Ve veselském družstvu tak nepokračuje Navrátilová z Olomouce a nejspíš ani žádná z hráček Bohunic. O Kročilovou nemělo zájem Veselí a Marková, kterou by naopak trenér Rapač rád viděl ve společné přípravě, zůstane v Brně.

Případné posílení kádru hráčkami odjinud závisí mimo jiné na ambicích některých zkušených hráček ze Zlína. Roubínková a další odtud chtějí odejít do zahraničí, ale pokud se jim to nepodaří, oddíl uvolní mladé přebytečné hráčky ze širší soupisky. Tam by si i Veselí nad Moravou vybralo.

Příprava začíná ve Veselí za dva týdny. Ještě předtím si tým, speciálně sestavěný pro letní plážovou házenou, zahraje na mistrovství republiky.

,