Olomouc - Veselí: Anhelína Vinyatynská (s míčem), Martina Marcišová (7)

Olomouc - Veselí: Anhelína Vinyatynská (s míčem), Martina Marcišová (7) | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Házenkářky Veselí míří do Moskvy. Pokusíme se o zázrak, říká trenér Zerzáň

  • 0
Už zítra odjíždějí házenkářky Veselí nad Moravou do Moskvy. Zde nastoupí v neděli k utkání druhého kola Poháru EHF proti domácímu týmu HC-53 Moskva.

V prvním kole poháru přešlo Veselí přes slovinský celek RK Celeia Zalec, který v obou zápasech hladce porazilo.

Ve druhém kole ale tým trenéra Jiřího Zerzáně čeká soupeř nepoměrně těžší - HC-53 Moskva. Pro moravský tým je soupeř velkou neznámou.

"O soupeři téměř nic nevíme, jediné informace máme prostřednictvím internetových stránek. Snažil jsem se sehnat informace z různých zdrojů, ale bohužel se mi nic konkrétního zjistit nepodařilo," potvrdil trenér Zerzáň a dodal: "Obecně se dá říci, že každý ruský tým je výborný, mají silnou soutěž. V sestavě  našeho soupeře jsou dvě cizinky, ale to je snad jediná konkrétní informace, kterou máme. Jdeme do velkého neznáma."

Trenér Zerzáň se přes zřejmou sílu soupeře předčasně nevzdává. "Čeká nás určitě těžký soupeř, ale každý je porazitelný. Chceme se pokusit o zázrak i přesto, že je Moskva favoritem. Rádi bychom uhráli výsledek, který by nám dával reálnou šanci do odvety," řekl Zerzáň.

Křištálová lupa A jaká cesta by mohla vést k úspěchu? "Pokud nám budou fungovat naše hlavní zbraně, kterými je kvalitní obrana a dobrý přechod do protiútoku, máme šanci. V odvetě by soupeři navíc nemusela vyhovovat naše menší hala i bouřlivé prostředí," sází na domácí prostředí Zerzáň.

Generálkou na utkání v Moskvě bude dnešní interligový duel se Zlínem. Po zítřejším tréninku odcestují hráčky na vídeňské letiště. Odsud po půlnoci odletí do Moskvy, ubytovat by se měly v ranních pátečních hodinách. V sobotu mají s domácím oddílem domluvený trénink v čase nedělního utkání.

Zdravotně jsou na tom všechny hráčky dobře, trápí je jen mírné nachlazení, které by do nedělního zápasu mělo být již v pořádku. V pořádku je i Marcela Handlová, které však oddíl nestačil vyřešit vízum, a do prvního utkání v Moskvě tak nezasáhne.