ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Házenkářky Veselí a Poruby jsou krůček od postupu do finále

  • 0
Pouhá jedna výhra dělí házenkářky Veselí nad Moravou a Poruby od účasti ve finále české části interligy. Dokázaly zvítězit i ve druhých duelech se Zlínem respektive Pískem.

Semifinále play-off, 2. zápasy:

Veselí nad Moravou - Zlín 21:18 (13:10)
Domácí hráčky se ujaly vedení hned na začátku, po dvanácti minutách vedly 7:3. Tří až čtyřbrankový náskok si pak udržovaly "Panenky" až do přestávky, na dostřel držely Zlín Budayová, Poznarová a Růčková. Ve 40. minutě ale Brzósková korigovala ztrátu hostujícího družstva na dvě branky (15:13), v posledních deseti minutách se ale dařilo zase více Veselankám. Zlíňanky dlouhých deset minut nedokázaly dostat míč do sítě domácích, a tak i když se v poslední minutě konečně prosadila Růčková a Poznarová proměnila závěrečnou sedmičku, nestačilo to na víc než na korekci výsledku na 21:18.

Nejvíce branek: Fleková 5, Tomečková 4/1 - Poznarová 5/1, Brzósková 4. Stav série 2:0.

Poruba - Písek 37:26 (19:15)
Písek začal druhý zápas série lépe. Jeho hráčky si dokázaly vybudovat i tříbrankový náskok, ale ten stihly prohospodařit. Poruba se ujala vedení ve 13. minutě díky Tóthové, která opět předváděla střeleckou show, a po poločase domácí vedly o čtyři góly. Druhé půli už Porubanky jednoznačně dominovaly. Hostující celek chyboval v obraně, nedařilo se mu dokonce, ani když hrál přesilovku.

Nejvíce branek: Tóthová 11/1, Marčíková a Chrenková po 5 - Luzumová 9/3, Stellnerová 6, Dvořáková a Krouská po 3. Stav série: 2:0.

O 5. až 8. místo - 4. zápas:

Slavia - Olomouc 33:23 (17:11)
Pražanky po deseti minutách hry vedly 7:1. Tento v podstatě rozhodující náskok pak dokázaly udržovat po zbytek hrací doby.  Proti včerejšku se střelecky více prosazovala Černá, tradičně úspěšná pak byla Knedlíková. Slávistky hrály soustředěně a dostaly Hanačky pod tlak. I přesto se několikrát ale hostujícím házenkářkám podařilo stáhnout manko na tři branky. Poslední desetiminutovka už jim ale nevyšla. Dvě minuty před koncem zásluhou Relerové, Černé a Knedlíkové navýšily domácí svůj náskok už na deset branek a po suverénním výkonu se tak raduje z postupu do bojů o pátou příčku. Naopak Olomoučanky čeká měření s Jindřichovým Hradcem v souboji o záchranu v soutěži.

Nejvíce branek: Knedlíková 11, Černá 10 - Růžičková 7, Kelarová, Dostálová a Žďánská po 3. Konečný stav série: 3:1.

,