Písek - Slavia: domácí Marta Krouská (vpravo) a Monika Jedličková ze Slavie

Písek - Slavia: domácí Marta Krouská (vpravo) a Monika Jedličková ze Slavie | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Házenkářky Slavie i Veselí ve druhém semifinále snadno uspěly

  • 0
Házenkářky Slavie míří zcela bez problémů do finále české části interligy. Ve druhém semifinálovém duelu proti Písku zvovu dominovaly a vyhrály 35:19. Vyrovnanější průběh se čekal v duelu Veselí - Olomouc, ale i tam domácí tým snadno zvítězil. Radoval se z výsledku 27:18.

Na jasném vítězství slávistek se devíti brankami podílela Hana Kutlvašrová, o dva přesné zásahy méně měla Jana Knedlíková.

Pražanky plnily roli favoritek od úvodních minut a s výjimkou hluché pětiminutovky v závěru prvního poločasu svůj náskok neustále navyšovaly.

Písek už do poločasu prohrával o devět gólů. Duel sice ani pak nevzdal, ale na rozjeté domácí družstvo nestačil.

Zatímco v sobotu se Olomouci ve Veselí dlouho dařilo, do odvety Hanačky vykročily velice špatně.

Domácí házenkářky vydařeným vstupem do zápasu
dokázaly soupeřkám odskočit po deseti minutách na rozdíl čtyř branek (6:2) a hostující tým se s tím nedokázal po celý zbytek utkání vyrovnat.

Olomouci nevyšel ani závěr prvního poločasu, kdy jí Veselí uteklo na poločasových 14:7. V druhé půli se hostující házenkářky dokázaly přiblížit maximálně na rozdíl pěti branek, v závěru jejich loňský finálový přemožitel opět odskočil až na výsledných 27:18.

Semifinále české části play- off házenkářské interligy žen - 2. zápasy:

Slavia Praha - Písek 35:19 (19:10)
Nejvíce branek:
Kutlvašrová 9, Knedlíková 7, Keclíková 4/1 - Luzumová 7/3, Crhová a Stellnerová po 3. Rozhodčí: Brunovský, Čanda. Sedmimetrové hody: 2/2 - 3/3. Vyloučení: 5:1. Diváci: 150. Stav série: 2:0.

Veselí nad Moravou - Olomouc 27:18 (14:7)
Nejvíce branek: Štěrbová a Kočí po 5/1, Chmelařová a Fleková po 5 - Vašková 5, Hrbková 4/1, Tomečková 3. Rozhodčí: Karlubík, Struhár. Sedmimetrové hody: 3/2 - 4/2. Vyloučení: 4:1. Diváci: 400. Stav série: 2:0

,