Monika Pažourková se v utkání s týmem Partizánskeho připletla do nezaviněné srážky - ilustrační foto.

Monika Pažourková se v utkání s týmem Partizánskeho připletla do nezaviněné srážky - ilustrační foto. | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Házenkářky se srazily, do zlínské haly musela přijet záchranka

  • 0
Nepříjemné okamžiky provázely interligové utkání, v němž házenkářky Zlína porazily Partizánske jasně 36:23. Ve 22. minutě se domácí Monika Pažourková srazila s hostující Silviou Ščasnou tak nešťastně, že do haly musela přijet záchranka. Hostující pivotmanku odvezla do nemocnice s otřesem mozku.

Dvacetiletá házenkářka ve Zlíně ale nocovat nemusela, domů jela autobusem s celým družstvem. Otřesená byla také Pažourková, která zůstala v hale. Druhý poločas ovšem strávila na tribuně. "Byla to nezaviněná srážka, obě hráčky byly v pohybu," uvedl trenér Partizánského Slavomír Varga.

Ztráta členky základního kádru na zbytek slovenského družstva dolehl. Závěr prvního poločasu prohrálo 1:7, takže Zlín šel do šatny s desetibrankovým vedením 20:10. "Zranění Ščasné na nás mělo negativní vliv," přiznal Varga. "Nás to nijak neovlivnilo. Jen jsme měly strach o Monču," zareagovala zlínská křídelnice Kristýna Salčáková, s devíti góly nejlepší střelkyně zápasu.

Domácí by ale vyhrály i bez této nepříjemné chvilky. Zápas se soupeřem ze dna tabulky jasně ovládly. Ovšem nevyhnuly se výpadkům. Ze začátku střílely gól za gólem, za devět minut jich stihly devět. Jenže špatně bránily. Defenzivu potom vylepšily, ale zase chybovaly v ofenzivě. "Výsledek je lepší než výkon," uznal trenér HC Zlín Dušan Poloz. "Trápily nás individuální věci."

Zlín suverénní výhrou potvrdil vydařený vstup do sezony. Během úvodních pěti kol vyhrál čtyřikrát, nestačil jen na slovenského šampiona ŠKP Bratislava. V tabulce je proto druhý. "Ale teprve další kola ukážou, jak na tom jsme," připomněla Salčáková, že družstvo jede do Michalovců a přivítá Olomouc. "Každopádně na vítězné vlně chceme zůstat co nejdýl," dodal Poloz.