Házenkářky Olomouce zlepšily obranu a bodují

Olomouc - Pouhých pět gólů dostaly házenkářky Olomouce v první půli zápasu třetího interligového kola v Bohunicích. Hanačky nakonec vyhrály 27:17. V předchozím duelu s Bratislavou inkasovaly Olomoučanky, které přitom v přípravě trápila hlavně obranná fáze hry, do poločasu ještě o gól méně a celkově jen 14 branek.

"Zlepšení naší defenzivy má tři důvody," konstatoval trenér olomouckého družstva Lubomír Krejčíř.

"Hlavním z nich je vysoké procento účinnosti brankářky Černé, která si navíc dokáže skvěle řídit práci obrany před sebou." Přítomnost gólmanské legendy a zároveň trenérky brankářek v týmu má navíc podle Krejčíře pozitivní vliv i na výkony další strážkyně olomoucké svatyně Raníkové.

"Byla dobrá už ve Veselí a teď v Bohunicích odchytala velmi kvalitní poločas. Černá ale pomáhá ke zlepšení i ostatním gólmankám Kozákové a Jakšové."

Třetím důvodem ke zkvalitnění defenzivy je podle Krejčíře fakt, že družstvo na této činnosti v průběhu předsezonní přípravy dostatečně zapracovalo.

V duelu s Bohunicemi se v dresu poraženého celku objevila na hřišti i další brankářka z olomoucké líhně Škavronková. "Byla asi nejlepší domácí hráčkou," pochválil svou bývalou svěřenkyni Krejčíř. "Prokázala to zejména v úvodu, potom už jsme na ni našli recept."