Házenkářky Olomouce srovnaly semifinále

  • 2
Olomouc - Až páté utkání rozhodne o finálové soupeřce Veselí v interlize házenkářek. Olomoučanky dokázaly proti Slavii dokonale využít domácí prostředí, srovnaly stav série na 2:2 a zůstávají ve hře o právo bojovat o český titul.

"Potvrdili jsme vzestup formy z konce základní části soutěže. Věřil jsem, že můžeme sérii vyrovnat. Před pátým zápasem je všechno otevřené," hodnotil domácí semifinálová utkání trenér Olomouce Lubomír Krejčíř.

Ve třetím duelu (26:22) se však z postupu málem radovala Slavia. Domácí tým vedl ve 46. minutě 21:13, po několika chybách ale soupeř dokázal snížit na rozdíl branky a Zora uhájila vedení až díky skvělému výkonu Marcišové.

"Holky se prostě lekly a bály se, že dobře rozjeté utkání ztratí. Ještě že jsme měli Marcišovou. Ta hlavně v koncovce podala životní výkon," pochválil svoji svěřenkyni Krejčíř.

Čtvrté pokračování série bylo vyrovnané do poločasu. Po změně stran zvítězila větší bojovnost domácích. V tomto případě byla hlavní oporou brankářka Raníková, která oproti třetímu duelu nahradila Černou a odchytala zápas ve velkém stylu.

"Byl to náš žolík, překvapení proti soupeři," prozradil Krejčíř, podle něhož nasazení Raníkové podpořila také její kolegyně z branky. "Před zápasem Lenka Černá sama řekla, kdo bude chytat."

Rozhodující duel se bude hrát ve středu v Praze, podle Krejčíře jsou ale šance na postup vyrovnané. Na straně Slavie přesto bude domácí prostředí. V prvních zápasech Olomouc v Praze prohrála vždy o jediný gól. "Znovu to bude hodně vyrovnané. Slavia je doma, my si zase po dvou výhrách věříme."

Sobota: OLOMOUC - SLAVIA 26:22.
Nejvíce branek:
Hrbková 8/5, Marcišová 5, Růžičková, Stuchlová a Hejtmánková po 3 - Černá 7, Vyhnalová 5, Zachová 3/3. Rozhodčí: Barborík, Ondogrecula st. Sedmimetrové hody: 5/5 - 4/3. Vyloučení: 7:2. Diváků: 450. Poločas: 14:9.

Neděle: OLOMOUC - SLAVIA 24:18.
Nejvíce branek:
Hrbková 6/2, Růžičková 5, Marcišová 5 - Jonášová 4, Černá a Janečková 3, Vyhnalová 3/2. Rozhodčí: Brunovský, Čanda. Sedmimetrové hody: 2/2 - 4:3. Vyloučení: 5:4. ČK: 57. Kovačiková (Olomouc). Diváků: 450. Poločas: 11:9. Stav série: 2:2.

,