Brankářka Mostu Dominika Müllnerová v akci.

Brankářka Mostu Dominika Müllnerová v akci. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Skupinu jsme ještě nezažily, těší se házenkářky Mostu na jaro v Evropě

  • 0
Byla u historického triumfu v Challenge Cupu házenkářek, teď mostecká brankářka Dominika Müllnerová vychytala zatím dílčí úspěch v prestižnějším Poháru EHF. „Dlouho jsme si přály postoupit do jarní části a jsme rády, že se nám to povedlo. Ani nevím na kolikátý pokus,“ ulevilo se hvězdě týmu po vyřazení ruského Zvenigorodu.

Zimu Most přežil nejen v Challenge Cupu v sezoně 2012/13, ale i v následujícím ročníku v Poháru EHF. Zatímco tehdy ho vyřadil dánský Esbjerg, teď se hraje skupinově a Černí andělé mají jistých šest zápasů.

„Už je to docela dlouho, co jsme vyhrály Challenge Cup, nedá se pořád žít z minulosti. Teď jsme splnily cíl, který jsme si v létě daly, a jsme šťastné. Skupinu jsme ještě nezažily, strašně se těšíme, bude to pro nás něco nového,“ hlásí Müllnerová.

Most čeká perné jaro. „Budeme hodně hrát středa - sobota, překládat zápasy. Ale máme široký kádr a aspoň nebudeme muset tolik trénovat,“ směje se brankářka.

Andělé družstvo omladili a mají zase drajv. „Mladé holky zapadly dobře. Když budou dál zodpovědné v tréninku, porostou a tým se bude vyrovnávat. Držíme spolu a jsme dobrá parta,“ líbí se Müllnerové.

„Daří se Szarkové, Maňákové, Jeřábková dává důležité góly. A Borovská hraje dobře na pivotu, odkud na rozdíl od dřívějška dáváme hodně gólů. Máme dobře rozložené posty.“

Dávid: Kombinace týmů ve skupině mi přijde dobrá

Atraktivní los pro házenkářky Mostu. Černí andělé si ve skupinové fázi Poháru EHF zahrají s bývalým vítězem Ligy mistrů norským Larvikem, švédským týmem Höörsem a rumunským Zalau.

„Jsem rád, že jsme ve skupině D jako Dávid a také se soupeři jsem velmi spokojený. Bude to pro nás konfrontace se skvělou skandinávskou házenou, Larvik je obrovský pojem a HC Zalau patřil už před losováním mezi týmy, které jsme si tak trochu přáli,“ prohlásil na klubovém webu mostecký kouč Peter Dávid. Soupeřky Mostu přiřkl čtvrteční los ve Vídni.

Kouč mosteckých házenkářek Peter Dávid slaví titul.

Zápasy začnou 6. nebo 7. ledna a skončí o měsíc později. Mostečtí Černí andělé byli losovaní ze čtvrtého koše. „Těšili jsme se v podstatě na kteréhokoli soupeře. Já osobně jsem rád i za rozložení družstev ve skupině, kombinace rumunského, švédského a norského týmu mi přijde dobrá, upřímně jsem si příliš nepřál dostat do skupiny společně Norky a Dánky,“ přiznal trenér.

Do čtvrtfinále postoupí z každé ze čtyř skupin dvě družstva. „Už postup mezi evropskou elitu je pro nás obrovský úspěch. Teď uděláme všechno pro to, abychom ukázali, že jsme se tam nedostali náhodou. A samozřejmě se popereme o co nejlepší výsledky,“ slíbil Dávid.

Andělé začnou skupinovou fázi Poháru EHF ve Švédsku, jejich prvním domácím soupeřem bude slavný Larvik, vítěz Ligy mistryň či dvojnásobný vítěz Poháru vítězů pohárů z let 2005 a 2008.

,