Na branku Písku střílí mostecká Edita Vaňková.

Na branku Písku střílí mostecká Edita Vaňková. | foto: Karel Pešek, MAFRA

Malá jizva na andělské kráse. Zlatý sen mosteckých házenkářek žije

  • 1
Andělská tvář, třináct zápasů v řadě zkrášlovaná výhrami, byla po čtyřech měsících zjizvená porážkou. Ale po nářku ani stopa. Ačkoli házenkářky Mostu ztratily šlágr, v němž si prakticky mohly zabukovat interligový titul.

"Nic se neděje, jede se dál," uklidňovala rozehrávačka Petra Beňušková po porážce v Michalovcích 22:32. "Jsme stále první a doufáme, že budeme i na konci." Zlatý boj se zauzlil. Druhé Michalovce mají zápas k dobru, když ho zvládnou, dotáhnou se k mosteckému lídrovi na bod.

"Bude se hrát až do posledního kola," odtušil na webu Michalovců jejich trenér Ján Packa. Slovenský tým uťal třináctizápasovou vítěznou šňůru Černých andělů a tu svou natáhl na deset. "Most nevede tabulku náhodou. Jsem rád, že jsme ho porazili takovým rozdílem.

Dobře jsme se připravili na jejich spojky i systémy." Chemkostav arénu pětinásobného mistra Slovenska naplnilo 1 200 diváků, tleskali i osmi gólům Horňákové a sedmi Rebičové. Za Most se pětkrát trefila Růčková, čtyřikrát Janoušková.

"Zápas se odvíjel od dvou rychlých vyloučení, z prvních šesti minut jsme čtyři hráli v oslabení. A dotáhnout Michalovce, když vedou o čtyři, je těžké," bilancoval Dušan Poloz, trenér Mostu. "Od stavu 12:15 jsme udělali tři technické chyby, přišly tři trháky a zápas byl rozhodnutý. Zasloužená výhra Iuventy, je to asi nejlepší tým v celé interlize," míní Poloz.

Kdepak, tabulkově jsou stále nejlepší Andělé! Byť spadli z oblaků.

"Každá série jednou skončí. Ale my jsme odhodlaní nastartovat další," vzkazuje konkurenci trenér před sobotním zápasem, v němž jeho Most doma vyzve sedmé Partizánske. "Pokud vyhrajeme, budeme už sahat na stříbro," tvrdí klubový manažer Rudolf Jung.

Navzdory vysoké porážce středeční kolo rozhodlo, že Černí andělé budou nejmíň bronzoví. Byť o medaili nepochybovali již delší čas, až nyní dostala punc oficiality.

"Nádhera. Bronz v interlize je velký posun. Klub a celé město si to zaslouží, lidi chodí a bavíme se. Před sezonou bych tomu fakt nevěřil," svěřil se Poloz, který je v Mostě od léta. "Ale jak zní ze šatny, holky chtějí víc, což je výzva." Reprezentační pivotka Petra Vítková tvrdí: "Interligový titul bych si strašně přála. Jak pro trenéra Poloze, tak pro mostecké holky. Dřeme celý rok, byl by náš po právu." Čtyři zápasy, z nich tři doma, a bude jasno.

Zlatí Andělé?