Lovosický Milan Berka v akci

Lovosický Milan Berka v akci | foto: Karel Pešek, MF DNES

Skalp mistra, další extraligová paráda házenkářů Lovosic

  • 0
Velký triumf málem vykoupený velkou ztrátou. Házenkáři Lovosic si podali mistrovské Zubří v jeho hale, ale málem přišli o tahouna Milana Berku. "Naštěstí se jedná jen o naraženinu, nemělo by to být vážné," oddychl si po vítězství 27:24 lovosický trenér Vojtěch Srba. Rozehrávač podklouzl v poslední minutě. "Kolenem narazil na palubovku, to je v první moment bolestivé."

Zatímco loni to Lovosicím při rozjezdu do sezony skřípalo, nyní září. V Poháru EHF vyřadily chorvatského favorita Zamet, v extralize dvakrát slavily. A skalp mistra má váhu. "Může nám zvednout sebevědomí a respekt," míní Srba.

"Ale musíme být pevně nohama na zemi. Na rozdíl od loňska, kdy jsme nohama na zemi nebyli. Snad tu zkušenost zúročíme. Hodnotit něco po dvou utkáních extraligy by ale bylo krátkozraké."

Nedělní šlágr Lovosice rozhodly po přestávce. Šňůrou čtyř branek přetočily z 18:19 na 22:19. A náskok už uhájily. "Ve druhé půli jsme pomalinku, ale jistě domácí začali převyšovat. Rozhodlo, že jsme měli dvě osobnosti Berku s Motlem, kteří se dokázali prosadit v útoku a dávali důležité branky," vypíchl Srba. "Jsem obrovsky spokojený."

Nepolapitelný bombarďák Motl nasázel jedenáct branek, předčil domácího kanonýra Jurku, který se trefil osmkrát. "V prvním poločase jsme měli střelbu jen 28/11, ale pak jsme ji zlepšili, což nám vyneslo vítězství," mínil nejlepší střelec extraligy Jiří Motl. "Hráli jsme koncentrovaně, rozjet tady rychlejší partii, mohli bychom prohrát. I když se může zdát, že Zubří oslabilo, má dobré odchovance a body se odsud nevozí."