Házenkáři Loun musí bojovat o záchranu

  • 1
Louny - Stejná písnička jako loni: házenkáři Loun budou v první lize usilovat o záchranu. Přitom od vysněného play off je dělil jen pouhý krůček. Dva body, ztracené za kontumaci se Spartou, v účtování chyběly. Louny by s nimi obsadily osmou příčku. "Postavili jsme do zápasu Šilhánka, i když měl trest. Naše chyba. To je první příčina, proč v play off chybíme," dumá lounský trenér Karel Vít.

Doma tým až na nevyvedený duel s Třeboní hrál dobře, ovšem z venku má jen tři body. "To je málo. Trochu smůla, sudí na Moravě nám nebyli naklonění." Nedělní výhra nad Hranicemi, vítězem základní části, je pro Louny vzpruhou před bitvami o záchranu.

Účastní se jich ještě trio Zlín, Dvůr Králové a Aritma Sparta. "Nejspíš sestoupí dva, ale na sto procent to ještě nikdo neví," říká Vít, jehož celek za udržením vykročí v sobotu doma se Spartou. Další program? Doma Zlín, venku Dvůr Králové, Sparta, Zlín a na závěr doma Dvůr Králové.

Rozehrávač Tancoš je po operaci a na jaře si už nezahraje,  řeší se pokračování hostování Vaňka z Chomutova. "Když zůstaneme pohromadě, můžeme v  příští sezoně hrát v soutěži prim. Mluví se i o posilách," prozradil Vít a naznačil  tak, že v záchranu skálopevně věří.


Biatlon

MS v hokeji 2024

EURO 2024

Olympijské hry

Sportovní výsledky

Témata

Nepřehlédněte