Házenkáře čeká generálka ve Francii

  • 1
Praha - Českou házenkářskou reprezentaci čeká v nadcházejících dnech generálka na blížící se světový šampionát v Německu. Tým treméra Pavla Pauzy se představí v již téměř kompletním složení na mezinárodním turnaji v Francii, kde se ve skupině utká vedle domácího týmu ještě s Katarem.

Ve druhé skupině startují Ukrajina, Tunisko a klub US Ivry.

Kouč Pauza vzal na turnaj takřka všechny hráče, s nimiž počítá pro světový šampionát. Především zápas s Katarem bude pro národní tým zajímavý, protože s tímto soupeřem se utká i v základní skupině MS.

"Nemám s tím sebemenší problém, jsem naopak rád, že máme možnost konfrontace. Je to pro nás neznámý soupeř a budeme mít možnost zjistit jeho aktuální složení. Určitě na tom neproděláme," řekl dnes Pauza.

Do Francie odcestovala dnes jen čtveřice hráčů, která startovala na Vánočním turnaji v Polsku Sobol, Tomáš Heinz, Řezníček a Brůna.

"Brůna dostane šanci zabojovat o konečnou nominaci do Německa, stále se ještě rozhoduji mezi třemi hráči. Ve Francii s námi nebude pouze Jakub Szymanski a Martin Galia, kteří se připojí až na závěrečném soustředění od 8. ledna," uvedl Pauza.

Brankář Galia se stále zotavuje po zlomenině prstu na ruce. Po návratu z Francie čeká český tým soustředění v Nymburce, 12. ledna pak odletí ke dvěma přátelským utkáním na Island. Pak již házenkáře čeká dlouho očekávaný start na MS.

Nominace na turnaj ve Francii
Brankáři: Petr Štochl (Füchse Berlín/Něm.), Miloš Slabý (Balingen/Něm.)
Hráči do pole: Jan Filip, Daniel Kubeš (oba Nordhorn/Něm.), Michal Brůna (Stralsungen/Něm.), Petr Házl, Martin Hrubý (oba Melsungen/Něm.), Pavel Horák (Ahlen/Něm.), Jiří Hynek (Minden/Něm.), Filip Jícha (Lemgo/Něm.), David Juříček, Jan Sobol (oba Montpelier/Fr.), Karel Nocar (Chambery/Fr.), Tomáš Řezníček (Gorenje Velenje/Slovin.), Tomáš Heinz (Baník Karviná ), Jiří Vítek (Istres/Fr.).

Program turnaje ve Francii
4. ledna:

Remeš: Francie - Katar
Ivry: Ivry - Ukrajina
5. ledna:
Beauvais: 19:00 Francie - Česko
Dreux: Ukrajina - Tunisko
6. ledna:
Montigny: Ivry - Tunisko
Ivry: 19:00 Česko - Katar
7. ledna: zápasy o umístění.