Házenkářští bratři Nikola (telefonuje) a Luka (v pozadí) Karabaticové dostali trest za údajné nelagální sázky.

Házenkářští bratři Nikola (telefonuje) a Luka (v pozadí) Karabaticové dostali trest za údajné nelagální sázky. | foto: Profimedia.cz

Házenkář Karabatic má kvůli údajným sázkám stop na šest zápasů

  • 2
Francouzský házenkář Nikola Karabatic byl kvůli údajné korupci potretán zákazem staru v šesti zápasech. Spolu s olympijským vítězem a dvojnásobným mistrem světa bude pykat i jeho mladší bratr Luka a dalších pět hráčů Motnpellieru, se kterými loni kvůli sázkám údajně ovlivnili výsledek ligového zápasu.

Vedle Karabaticů, kteří po vypuknutí aféry z Montpellieru odešli do předposledního týmu soutěže Aix-en-Provence, vedení francouzské házené potrestalo také Samuela Honrubiu, Mladena Bojinoviče, Dragana Gajiče, Primože Prošta a Issama Teje. Všichni jsou navíc vyšetřováni z podvodu, za což jim hrozí až pětileté vězení a pokuty ve výši 75 tisíc eur.

Házenkáři čelí obvinění, že v uplynulé sezoně zmanipulovali výsledek utkání se sestupem ohroženým celkem Cesson-Sévigné a vzhledem k jistotě zisku
titulu úmyslně prohráli 28:31.

Z porážky Montpellieru údajně profitovali příbuzní a známí hráčů sázkami, které jim přinesly zisky v celkové výši téměř 300.000 eur (asi 7,7 milionu korun). Přítelkyně Luky Karabatice Jenny Priezová se k tomu podle státního zástupce přiznala.

,