Jakub Šíra ze Zubří střílí v utkání s Duklou.

Jakub Šíra ze Zubří střílí v utkání s Duklou. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Zubří v euforii. Házenkáři po veleobratu přemohli lídra extraligy

  • 2
Házenkáři Zubří po dvou nezdarech zabrali. V závěrečném utkání kalendářního roku přetlačili vedoucí tým extraligy. Většinu duelu s Duklou prohrávali, ještě dvě minuty před koncem ztráceli dva góly. Pak se však vzchopili, ve vyšponovaném finiši manko nejenže zlikvidovali, ale výsledek za nadšeného jásotu zaplněné haly překlopili na svoji stranu.

„Věřil jsem celý zápas. Na skóre jsem nehleděl, museli jsme jezdit, nakonec se nám to vyplatilo,“ odfukoval zuberský rozehrávač Matěj Šustáček po vítězství 33:32.

Deset minut předtím by si přitom na výhru domácích těžko kdo vsadil. Jeníček zaokrouhlil dukelský brankový účet na 30 zásahů a s přehledem hrající hosté se utrhli už poněkolikáté na pět gólů.

Za čtyři minuty se však začínalo skoro od nuly, Zubří čtyřmi trefami za sebou zadělalo na drama. „Když jsme to stáhli na gól, dostali jsme se do euforie,“ líčil Šustáček.

Dukla závěrečný tlak Zubří neustála, konec dohrávala ve čtyřech a domácí z přesilovek trestali. Vítězství na její stranu definitivně převážil svým osmým gólem Zahradníček, který byl v neděli dopoledne z postu pravého křídla neomylný.

„Po dvou nevydařených utkáních se mužstvo vzchopilo, toho si vážím nejvíce. Konečně jsem viděl Zubří na palubovce a také se připojili diváci,“ pochvaloval si elektrizující kulisu kouč Zubří Andrej Titkov.

Do nadprůměrné extraligové bitvy čtvrtého s prvním nezapadli jen arbitři Hájek s Machem, kteří nebyli schopni udržet jednotný metr a stejné situace posuzovali k nelibosti obou laviček často jinak.

„Sudí to nemají jednoduché. Ale vzhledem k tomu, že je to zkušená mezinárodní dvojice, měli zápas zvládnout lépe,“ reagoval sportovní ředitel Dukly Daniel Čurda.

„Rozhodčí hodnotit nebudu,“ zdržel se komentářů Titkov, byť by jim měl také co vytknout. Více ho zajímalo (a těšilo), že Zubří stráví šest týdnů trvající extraligovou odmlku už jen dva body za čelem tabulky.