Al Pacino

Al Pacino | foto: ČTK

Al Pacino, nečekaný pomocník mosteckých Andělů ke zlatému hattricku

  • 2
Poloz, Hanus, Al Pacino. Svatá trenérská trojice házenkářek Černých andělů, šampionek Challenge Cupu. Americký herec ale burcuje družstvo Mostu jen virtuálně, skrz srdcervoucí proslov z filmu Vítězové a poražení.

"Al Pacino je v něm trenérem amerického fotbalu a my si jeho zajímavý motivační proslov pouštíme před každým zápasem v šatně. Má ho nahraný Petra Růčková," prásknul kouč Dušan Poloz na spojku. "Některé to bere, jiné ne. Mě to do zápasu nastartuje."

Brankářka Dominika Müllnerová má při poslechu jiné pocity: "Člověka ten projev uklidní. Uvědomí si hodnoty, které v životě má. U nás se to chytlo." Interligové a české mistryně si pouštějí českou verzi, v níž za Al Pacina promlouvá dabér Jiří Prager.

Mudruje, že život je hra o centimetry - stejně jako sport. Na konci scénky, kdy plná šatna hromotluků ani nedutá, trenér zvolá: "A my se buď jako tým uzdravíme, nebo zahyneme jako jednotlivci!" Poloz, vyznavač sportovní psychologie, líčí:

"Když jsme jeli ze Šaľy a oslavovali titul, Růča zařvala a celý autobus ztichl, i když jsme měli 2,5 promile... A poslouchali jsme. Ta Al Pacinova slova sedí. Všechna. Takhle to cítím i já."