Michal Brůna v dresu Karviné.

Michal Brůna v dresu Karviné. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Házenkáře Karviné bude trénovat Brůna, příležitostně může i hrát

  • 0
Po téměř čtyřech letech opouští Marek Michalisko post trenéra házenkářů Karviné. Od příští sezony ho vystřídá bývalý reprezentant Michal Brůna, který se ve 42 letech přesune ze hřiště na lavičku. Michalisko se bude věnovat manažerské funkci.

„Já to vlastně dělal už teď, ale skloubit tyto dvě činnosti je opravdu složité. Teď budu mít víc prostoru pro práci manažera, zajišťování financí atd. Celý realizační tým si postaví už Michal Brůna,“ uvedl Michalisko na klubovém webu.

K týmu přišel v roce 2015 a předloni vrátil do Karviné po osmi letech mistrovský titul, který Baník získal pojedenácté, což je rekord české extraligy. Na triumfu se podílel i Brůna, který se v roce 2017 vrátil do Baníku ze zahraničí, kde působil ve Francii, Němcku a Polsku.

Hráčskou kariéru ještě úplně neuzavřel. „Ještě bych měl být na soupisce, ale už budu více trénovat. Nicméně, když to bude třeba...,“ řekl Brůna.

Klub opustí Jan Zbránek, Marek Monczka, Roman Chosik a Radim Chudoba. Vrátí se naopak Slavomír Mlotek z německého Dessau.

Karviná byla v extralize házenkářů před přerušením soutěže kvůli koronaviru čtvrtá. Pandemie připravila Baník také o šanci na úspěch ve Vyzývacím poháru, v jehož čtvrtfinále se měl utkat s Duklou Praha.

,