ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Házenkáři Jičína se pokusí překvapit, spoléhají i na fanoušky

  • 0
Házenkáři Jičína se na úvod čtvrtfinále play-off chtějí pokusit využít podporu svých věrných příznivců. Ke dvěma prvním zápasům na hřiště soupeře jim totiž klub nabízí cestu zdarma a vedení věří, že týmu mohou pomoci k překvapivému výsledku.

Jičín to ale v letošním play-off nebude mít jednoduché, protože do něj postoupil z osmého, posledního možného místa, takže na něj hned na začátku čeká pražská Dukla, která naopak základní část vyhrála. „Nemáme co ztratit, náš soupeř je favoritem, konkurovat mu bude velmi obtížné,“ připustil před víkendovým vstupem do play-off trenér jičínského družstva Aleš Babák.

Jičínští se také musí hned na startu vyrovnat s tím, že první dvě utkání se hrají na palubovce soupeře, úvodní v sobotu, druhé už o den později. Teprve poté se série na tři vítězství přesune na východ Čech Fanoušci Jičína si ale na minimálně jedno utkání s jedním z favoritů na titul počkají až do středy 27. dubna, protože předtím Dukla sehraje první semifinále Vyzývacího poháru.

Pokud by po prvním jičínském zápase nebylo o postupujícím rozhodnuto, hrálo by se v Jičíně hned druhý den znovu, případný pátý duel by se odehrál 4. května.

Přestože Jičín ještě ani nedokončil letošní sezonu, už má na seznamu první posilu pro tu příští, po devatenácti letech jičínský dres oblékne Jiří Vítek, který se vrací ze zahraničních angažmá.