Slovák v sevření Frýdeckých

Slovák v sevření Frýdeckých - Pavol Polakovič z Považské Bystrice (uprostřed) a házenkáři Frýdku-Místku Václav Straka (vpravo) a Miloslav Krahulík v prvním finálovém utkání interligy, které se hrálo 28. května v Považské Bystrici. | foto: ČTK

Frýdek-Místek zahájil vítězně

Považská Bystrica - Házenkáři Frýdku-Místku vstoupili lépe do finále interligy, když v prvním utkání porazili Považskou Bystricu na její palubovce o jediný gól 31:30. Domácí hráči sice v poločase vedli o čtyři branky, ale český mistr dokázal vývoj zápasu otočit. Odveta se bude hrát v sobotu ve Frýdku-Místku. Domácí se ujali na začátku vedení a s přibývajícími minutami svůj náskok zvyšovali. O vedení přišli až v 27. minutě druhého poločasu, kdy Krahulík vyrovnal na 30:30 a vzápětí sedmimetrovým hodem zajistil hostům vítězství nad slovenským šampionem.

Výsledek - finále:
MŠK Považská Bystrica - HC Frýdek-Místek 30:31 (15:11)  Nejvíce branek: Talo 7, Korňan 6, Polakovič 6/1 - Valo 9/1, Sklenák 5, Kalous a Krahulík po 5/1. Rozhodčí: Beňo, Rančík. Sedmimetrové hody: 3/1 - 8/5. Vyloučení: 7:5. Diváci: 800.