Dorotíková odmítla Kunovice, jde do Veselí

Veselí nad Moravou, Kunovice - Klasickou výpovědí ukončila své angažmá v Kunovicích jejich klíčová spojka Lucie Dorotíková. Klub s ukončením smlouvy, která měla trvat do posledního června příštího roku, překvapivě souhlasil. Juniorská reprezentantka podepsala už ve středu večer přestupní lístky do Veselí nad Moravou.

Okolnosti, které vedly devatenáctiletou hráčku k radikálnímu kroku, a její bývalý oddíl k rychlému jednání, ani jedna z účastnických stran přestupu nezveřejnila.

Odchod Dorotíkové je prvním významným přesunem v soutěži, která má přestávku až do poloviny ledna 2004.

"Nikdy nebudeme žádné hráčce bránit v rozletu," zestručnil Radmil Schneider, šéf kunovického klubu.

"Teď jsme na tahu my. Musíme sehnat náhradu, abychom dohráli ročník důstojně a udrželi interligu ve městě."

Sdílnější nebyla ani házenkářka. "Dostala jsem nabídku, tak jsem ji využila," podotkla. "Trenérka Věra Tománková nemohla mít na přestup vliv. S ní i se všemi jsem se ale rozloučila v dobrém," řekla Dorotíková.

Kolem přestupu talentované hráčky je spousta nejasností. Podle jedné z nich se nabídla Veselí sama. "To ale odmítám," zdůrazňuje.

Schneider odmítl zprávu, že Dorotíková odešla kvůli opakovaným průtahům s vyplácením odměn. "Nevím, jestli se mám pousmát nebo rozčílit. V penězích problém nikdy nebyl," řekl rázně.

Dorotíková se po odchodu Lenky Romanové na mateřskou dovolenou stala klíčovou hráčkou slováckého celku. Ze 149 kunovických branek nastřílela sama jedenačtyřicet.

"Ideální by bylo, kdyby se Romanová na konci února vrátila. Vůdce potřebujeme," přeje si Schneider.

Dorotíková se ve Veselí dohodla na smlouvě do 30. června 2005. "Ostrou spojku, která má budoucnost, jsme si vždycky přáli," těší se z přestupu Vlastimil Procházka, vedoucí Veselí nad Moravou.