Bohunice jdou poprvé do extraligy

Brno - Velká sláva čeká v sobotu házenkářky Tatranu Bohunice. Oddíl čeká coby nováčka vstup do extraligy a hned derby s Veselím nad Moravou. "Je to tradiční soupeř a na zápas se těšíme. Důležité bude, abychom nepustili ke hře jejich největší hvězdu Slovenku Prekopovou, která i v osmatřiceti letech má stále co říct," řekl manažer týmu Josef Trumpeš. Po tom, co se brněnské házenkářky přihlásily do extraligy, změnila se i letní příprava. "Hráčky měly náročné léto a trénovaly tak jako nikdy předtím. Sehráli jsme 12 přátelských zápasů s extraligovými týmy ze Slovenska a Česka," řekl manažer týmu Josef Trumpeš.

Tým přes léto  posílila kunovická hráčka Kateřina Štefková. "Katka hraje už pátým rokem extraligu, takže  budeme spoléhat na její zkušenosti. Jinak ale hodláme těžit z mladých brněnských  odchovankyň," informoval Trumpeš.

Letošní sezona bude jiná než předcházející. Hrát bude 10  celků a prvních pět postoupí od příštího roku do interligy, kde se bude střetávat nejlepších  pět celků české a slovenské extraligy. I ženy tedy napodobí muže a navážou na sportovní  sbližování se Slovenskem.

"V této sezoně bychom se chtěli umístit do osmého místa, ale  budeme bojovat o postup do interligy," naznačil cíle klubu manažer Trumpeš. Doposud tvořila  hru týmu Tatran Bohunice křídelní hráčka Radka Papoušková a nejinak tomu bude i letos. "Na  ní hru postavíme," potvrdil Trumpeš.