Anthony Michael, třetí kolo Alfred Dunhill Championship.

Anthony Michael, třetí kolo Alfred Dunhill Championship. | foto: www.europeantour.com

V Leopard Creeku se schyluje k domácímu zázraku, Čejka se propadl

  • 0
Jihoafrický zázrak má naději na naplnění. Anthony Michael se i po třetím kole udržel v čele Alfred Dunhill Championship a coby nečlen European Tour má šanci porazit všechny favority, kteří se do zahajovacího turnaje nové sezony přihlásili. Tím, kdo jej může ohrožovat, nebude Alex Čejka, jenž si vybral slabší chvíli.

Pětadvacetiletý Jihoafričan si domácí prostředí a styl hřiště nemůže vynachválit. V sobotu sice nesplnil svůj cíl zahrát potřetí pod 70 ran, ale jelikož ostatní vesměs chybovali, je díky skóre -10 lídrem i nadále.

"Už cítím velký tlak," přiznal Michael, "ale hodně jsem se poučil na Zimbabwe Open, kde jsem také vedl a skončil čtvrtý."

V čele má náskok jedné rány před obhájcem titulu Pablem Martínem. Španěl si drží vyrovnanou výkonnost a to zatím na konkurenci v Leopard Creeku stačí.

Přitom sám nebyl spokojen. "Hrál jsem mizerně a musel jsem na odpaly brát trojku dřevo. S výsledkem jsem spokojen, protože to lehce mohlo skončit fiaskem," uznal.

Charl Schwartzel - CA Championship 2010, čtvrté kolo.

Charl Schwartzel

O nejvyšší podíl z dotace milion eur bude v neděli usilovat také další neznámý jihoafrický golfista Dawie Van der Welt, jehož bilance je shodná s Martínovou. O další dva údery zpět je největší ze zbylých domácích favoritů Charl Schwartzel, překvapení loňské sezony.

Zejména vinou extrémně obtížných navrtání jamek znamenalo třetí kolo katastrofu pro Oskara Henningssona. Švédský vítěz loňského Czech Open po dvě kola mohl pomýšlet na solidní umístění, ale připsal si 81 ran (+9). V jeho skórkartě jsou dvě double bogey a dokonce i jedno triple bogey.

Moravia Silesia Open 2009 - 4. kolo, Oskar Henningsson.Oskar Henningsson.

O moc líp nezahrál ani Čejka. Mariánskolázeňský rodák reprezentující Německo také na jedné jamce zaznamenal tři rány navíc, s denní bilancí +6 klesl na stejnou celkovou a tím až na dělené 58. místo.