Iana Poultera vytočil jeden z fotografů, který jej měl na patnácté jamce fotit během švihu a tím ho rozhodit z koncentrace

Iana Poultera vytočil jeden z fotografů, který jej měl na patnácté jamce fotit během švihu a tím ho rozhodit z koncentrace | foto: Reuters

Už sem nikdy nepřijedu, tvrdil po incidentu s fotografem golfista Poulter

  • 3
Víkendový turnaj Open de France vyvrcholil dramatickým soubojem mezi vítězným Němcem Martinem Kaymerem a anglickým veteránem Leem Westwoodem, který se musel rozhodnout až v play-off.

Až do 15.jamky závěrečného kola do něj měl šanci promluvit celkově třetí v pořadí Ian Poulter, ale rána do vodní překážky tuto šanci zmařila. Prý za ní může fotograf.

Třiatřicetiletý Poulter patří k absolutní světové špičce, v oficiálním světovém žebříčku mu patří 16.příčka, vloni zářil jak při britském Open, tak i během Ryder Cupu. Výhry mu ale v poslední době unikají a tak není divu, že měl právě ve Francii velkou motivaci.

Na americké PGA Tour se mu stále nedaří vyhrát, na další ze svých titulů na European Tour už čeká téměř 3 roky.
Poulter, který je ve světě golfu proslulý svými "módními kreacemi", hrál v neděli poblíž Paříže parádní finálové kolo a až do 14.jamky měl skóre minus 5, když neudělal ani jedinou chybu.

Patnáctá jamka krásného hřiště Le Golf National, kde se hraje druhá rána na ostrovní green, se mu ale stala osudnou. Po vyrušení fotografem trefil vodní překážku.

"Je to k vzteku, když vám takhle někdo zkazí celý den a celý turnaj," láteřil Poulter po skončení turnaje na adresu fotografa, jehož uzávěrka fotoaparátu údajně třikrát zacvakala ve chvíli Angličanova švihu, a to ve vzdálenosti asi dvaceti metrů. "Chtěl jsem vyhrát a nějaký pitomec vám to takhle zkazí," nebral si servítky rozzuřený Poulter, který nakonec skončil o 3 rány za vítězem, když k bogey na zmiňované 15.jamce přidal další chybu na osmnáctce.

"Je to dobrý turnaj, ale příští rok už sem nepřijedu. Hrajeme tady o živobytí, o body do světového žebříčku a pak se tady objeví takovýto idiot. Hrál jsem tady už mnohokrát a s podobnými lidmi bojuju každý rok..."

, pro iDNES.cz