US Masters bude zřejmě bez Normana

Augusta - Slavný australský golfista Greg Norman bude letos zřejmě chybět v Augustě na prestižním US Masters, které mu v minulosti připravilo těžká zklamání. Třikrát sahal po zeleném saku pro vítěze, ale triumf mu pokaždé unikl. Letos však populární "Žralok" nedostal od pořadatelů pozvánku k účasti v turnaji. Přijet jen jako host odmítl.

Osmačtyřicetiletý golfista, který skončil na Masters třikrát druhý, se loni poprvé přímo nekvalifikoval a musel vzít zavděk divokou kartou od vedení klubu. Ani letos ještě neztratil všechny šance. Účast v Augustě si může vybojovat, když poskočí ze 121. místa světového žebříčku do konce března do elitní padesátky, bude v nejlepší desítce na americkém okruhu PGA či vyhraje Players Championships.

Australan měl k zelenému saku nejblíže v roce 1996, když si do posledního kola nesl náskok šesti úderů na Nicka Falda, ale šokoval nevydařeným výkonem 78 úderů a skončil o pět ran za svým sokem. Nešťastnou prohru utrpěl i roku 1987, kdy prohrál až v dodatečném rozstřelu.