V Americe končí golfový rok 2010. Poslední akci, exhibici Shark Shootout, vyhráli Dustin Johnson a Ian Poulter.

V Americe končí golfový rok 2010. Poslední akci, exhibici Shark Shootout, vyhráli Dustin Johnson a Ian Poulter. | foto: sharkshootout.com

Titul z Normanovy exhibice mazákům vyfoukli Johnson a Poulter

  • 0
Dustin Johnson a Ian Poulter zakončili americkou sezonu 2010 vítězstvím v Shark Shootout.

Zkušeným hráčům jakoby ve finále tříkolové exhibice Grega Normana došel dech a Shark Shootout vyhrála mladší americko-anglická dvojice Dustin Johnson a Ian Poulter.

Ian Poulter, Shark Shootout

Ian Poulter se raduje z jednoho z mnoha birdie.

Ti zvládli skvěle formát hry zvaný scramble, kdy oba hráči z dvojice zahrají svůj míč a pak se dohodnou, který dopadl lépe a z toho místa pak oba zahrají svůj míč. Takto se pokračuje, dokud jeden míček neskončí v jamce.

Scramble nabízí nejlepší možnost k nejnižším výsledkům a nejinak tomu bylo v neděli v americkém Naples. Ani jedna z dvanácti dvojic nezahrála bogey.

Vítězná dvojice vstupovala se ztrátou jedné rány na obhájce Jerryho Kellyho a Steva Strickera, se kterými vedli padesátníci Fred Funk a Kenny Perry.

Shark Shootout

Dvě nejúspěšnější nedělní dvojice - Ian Poulter a Dustin Johnson sleduji, jak si Graeme McDowell a Darren Clarke gratuluji k dobré hře.

Johnson s Poulterem narozdíl od dvou vedoucích dvojic zlepšovali skóre jamku za jamkou a velmi rychle se dostali do čela. Na osmnácti jamkách dokázali zahrát -13, což se povedlo i druhým Darrenu Clarkovi a Graemu McDowellovi. Severoirové ztráceli na vítěze dvě rány.

"Skvělý den, skvělý víkend s Dustinem a výhra Shark Shootoutu. Skvělé zakončení roku 2010," uvedl Poulter na Twitteru. Ač se jednalo o exhibici, hráči si po finanční stránce rozhodně polepšili. Poslední tým si odnesl 145 tisíc dolarů, vítězové 750 tisíc.

Kelly se Strickerem nakonec skončili mezi dvanácti dvojicemi třetí a Funk s Perry pátí.

Bubba Watson a Rickie Fowler sice skončili až desátí, ale i tak hýřili dobrou náladou. Oblékli se do kostýmů Santa Clause rozdávali divákům bonbóny a podpisy.

Shark Shootout - konečné pořadí

1. Dustin Johnson a Ian Poulter (-9, -8, -13) -30
2. Darren Clarke a Graeme McDowell (-5, -10, -13) -28
3. Jerry Kelly a Steve Stricker (-9, -9, -8), Chris DiMarco a Anthony Kim (-5, -10, -11) -26
5. David Duval a Davis Love III (-5, -6, -13), Jason Day a Rory Sabbatini (-4, -10, -11), Čche Kjong-ču a Mike Weir (-5, -10, -9), Fred Funk a Kenny Perry (-8, -10, -6) -24
9. Matt Kuchar a Greg Norman (E, -9, -13) -22
10. Justin Leonard a Scott Verplank (-6, -6, -8), Mark Calcavecchia a Jeff Overton (-8, -5, -7), Rickie Fowler a Bubba Watson (-4, -4, -12) -20