Tiger Woods se na British Open věnuje víc hře než divákům.

Tiger Woods se na British Open věnuje víc hře než divákům. | foto: AP

Tigermánie na skotský způsob

  • 3
St. Andrews (Od spolupracovníka iDNES.cz) - Před The Open Championship se hodně psalo o tom, že Tiger Woods neví, jak se chovat k místním divákům, kteří ho vždy bezmezně obdivovali. Dokonce se při tréninku jejich houfu několikrát raději obloukem vyhnul. Jakmile se začalo hrát, je všechno trochu jinak.

Podle nálady lidí, následujících Tigera na každém kroku, se zdá, že je to spíš dav, který neví, jak se chovat k Tigerovi.

Tiger Woods, třetí kolo British Open 2010.St. Andrews je sice golfová posvátná půda, ale skotský lid je jadrný. Zavolat na Tigera z davu, že není vzorný otec, by někdo, kdo zkonzumoval příliš mnoho oficiálního turnajového piva z Plzně, třeba mohl. Zachránit by jej od nepříjemného momentu mohl jen fakt, že by mu jeho avantýry vyčetl někdo s tak silným přízvukem, že by mu nerozuměl.

Když se světový hráč číslo 1, jehož život vykolejila sexuální aféra, blíží po fairwayi, lidé si vyprávějí více či méně vtipné a vcelku publikovatelné vtipy na jeho osobu.

Jakmile dorazí blíž, vstoupí na green, ten tam je posměch. Každý nadšeně tleská a kdyby mohl, plácal by ho po zádech.

Z dámské převlékací kabinky:


A: "Co myslíš, sednou mi ty šaty?"
B: "Jo, jsou fantastický. Vypadají na tobě fakt sexy. Vezmi si je zítra do St. Andrews a třeba si tě Tiger odveze na Floridu."

Zajímavá situace nastala na jedenáctém odpališti, kde se v jednu chvíli sešly tři flighty. Když dorazil Woods, dočkal se slušného aplausu. Po deseti minutách se dostavil další flight v čele s legendou turnaje a jedním z největších kritiků Woodsova chování na hřišti i mimo něj, Tomem Watsonem. V tu chvíli se strhl snad dvouminutový aplaus, jako by Watson turnaj vyhrál.

Tiger Woods, British Open, St. Andrews, 3. kolo

Těžko říci, co se Tigerovi honilo hlavou, ale po celou dobu se díval zarytě do země a Watsonovu přítomnost suše ignoroval.

Všeobecně jsou místní na světovou jedničku snad ještě zvědavější než kdy předtím. Jako by ho začali vnímat víc jako člověka. Lidé, kteří nehrají golf, jsou zvědaví, jak takový světově proslulý hříšník a nejlepší golfista vypadá, jak se chová.