Golfové hřiště Old Course v Čeladné, jamka č. 15.

Golfové hřiště Old Course v Čeladné, jamka č. 15. | foto: Prosper Golf Resort

Představujeme hřiště pro Czech Open v Čeladné: jamka č. 15

  • 0
Ostrovní jamky jsou v Česku poměrně populární. Většinou to bývají třípary, stejně jako patnáctka na Old Course v Čeladné. Není to finálová jamka jako v Haugschlagu a není extrémně dlouhá jako v Kestřanech. Na Konopišti mají zase ostrov na konci čtyřparové devítky hřiště d´Este.

Úkol trefit z odpaliště prostor obklopený vodou je hlavně pro začátečníky téměř nadlidský. Pokud nejsou ve svých ranách dost dlouzí, tady se nemohou spolehnout na doběh, a tak často týčkují balony, jimž se říká plaváčky.

Evropská špička na Czech Open, to bude ale něco úplně jiného. Stopadesátimetrovou vzdálenost budou někteří hráči překonávat dokonce i wedgemi s různým sklonem hlavy hole. Už loni to bylo atraktivní pokoukání a letos bude v Čeladné ještě lepší konkurence.

Č. 15, par 3, 154 metrů

Magazín golf.idnes.cz představuje s blížícím se termínem velkého turnaje (19. - 22. srpna) jednotlivé jamky mistrovského podbeskydského hřiště.

Golfové hřiště Old Course v Čeladné, jamka č. 15 - nákres.

Domácí profesionál Stanislav Matuš, jenž má hřiště Prosper Golf Resortu zažité, charakterizuje patnáctku takto:

"Krásný par 3, hraje se z kopce dolů. Kolem greenu je vodní překážka a vpravo je umístěn bunker. Zde je absolutní nutností trefit green.

Výběr hole je ovšem opravdu složitý. Vždy myslete na to, že se hraje hodně z kopce."

Anglický profesionál Brett Brasier, jenž letos začal působit v Čeladné jako head pro, k tomu doplňuje:

Hop, nebo trop. Ostrovní třípar, za normálních okolností na osmičku. Ale velmi snadno ukáže zuby, když si myslíte, že tuhle hůl máte jistou

A když zavane vítr, dávejte si majzla!"

Golfové hřiště Old Course v Čeladné, jamka č. 15.