Na venkovních odpalištích se tam hraje celou zimu. Dávají golfisté přednost pohybu na čerstvém vzduchu, nebo teplu v indooru? "To záleží na počasí. Když je velká zima, určitě převládá indoor," říká vedoucí recepční Golf Clubu Hostivař Lenka Borkovcová.
Jsou ovšem hráči, kteří do haly trénovat nechodí vůbec. Driving range pro ně představuje jedinou možnost, jak si i v těchto dnech odpálit pár míčků. Krytá odpaliště a tepelné zářiče se postarají o to, aby golfistům nebyla zima.
Některým klubům se ale nevyplatí zasněžený driving range otevřít, jeho provoz je totiž náročnější. Hostivař dává recept. "Sněhová pokrývka nám nedovoluje sbírat míče s využitím techniky, sbíráme je ručně," vysvětluje Lenka Borkovcová.
Čtyři greenkeepeři potřebují na posbírání míčků přibližně dvě hodiny. Když míčky dojdou, musí si na ně hráči hodinu dvě počkat. Kdo se rozhodne vyrazit do Hostivaře, měl by si raději nejprve ověřit na recepci klubu, že mají míčů dostatek.
Ruční sbírání míčků zní exoticky, přitom ještě před patnácti lety patřilo ke golfovému tréninku. Když skončil dětský trénink, mladí golfisté dostali do ruky košík a pobíhali po cvičné louce tak dlouho, dokud všechny míčky neposbírali.