Rory McIlroy na turnaji European Tour v Abú Zabí. | foto: Reuters

Jako dlouho bude Woods číslem jedna? McIlroy ho může po týdnu sesadit

  • 1
Rory McIlroy vyhraje turnaj v Houstonu a v čele světového golfového žebříčku se zase změní pořadí. Pokud by hráč ze Severního Irska v Texasu uspěl, vrátí se na první místo, odkud ho v pondělí odsunul jeho americký soupeř Tiger Woods.

Woods se vrátil do čela skoro po dvou a půl letech, poté co poosmé v kariéře vyhrál turnaj Arnold Palmer Invitational. McIlroy, který v Orlandu nehrál a přišel o první místo po 32 týdnech, mu poblahopřál v textové zprávě.

Tiger Woods na turnaji Arnold Palmer Invitational v Orlandu.

"Hraje zase výtečně, výborně patuje a je zpět na vrcholu žebříčku, což mu svědčí a vypadá to, že se mu daří na hřišti i mimo něj. Posledních patnáct let je Tiger elitou světového golfu a já doufám, že s ním dokážu držet krok," podotkl McIlroy.

Nyní má šanci se na první místo vrátit. Úspěch v Houstonu, kde se hraje od čtvrtka do neděle, mu přeje i Woods. "Ukaž, co umíš, a vyhraj," povzbudil Američan třiadvacetiletého rivala.

McIlroy před letošní sezonou změnil značku holí i míče a vůbec se mu nedařilo. Očekává se ale, že už v Houstonu bude vše jinak.

,