Klára Spilková

Klára Spilková | foto: Profimedia.cz

Spilková bude hrát golf dál v zámoří, asi vyzkouší Symetra Tour

Golfistka Klára Spilková bude v příští sezoně nejspíš hrát nižší americkou sérii Symetra Tour. Po neúspěšné kvalifikaci na elitní okruh LPGA se česká profesionálka odhlásila z boje o kartu na Ladies European Tour (LET).

„Zkusím ještě štěstí tady v USA,“ řekla šestadvacetiletá Spilková v tiskové zprávě poté, co v neděli Alabamě skončila na 70. místě. Status LPGA získalo v kvalifikaci 46 hráček. Díky postupu do závěrečné části kvalifikace LPGA má Spilková jistou kartu na Symetra Tour.

Golfistka Spilková v kvalifikaci LPGA pro příští sezonu neuspěla

V kvalifikaci o LPGA se jí podařilo v osmi kolech dostat pod par jen po dvou kolech. Celkově měla sedm ran nad par, vítězka turnaje byla na skóre -33. „Mrzí mě, že to takhle dopadlo, ale zřejmě je v tom pro mě ještě nějaký další smysl,“ komentovala svůj výsledek.

Ve čtvrtek startuje finále kvalifikace o evropskou sérii LET, na které Spilková v minulosti odehrála osm sezon a vyhrála turnaj v Maroku. Z turnaje ve Španělsku se ale odhlásila. „Potřebuji poslechnout tělo i mysl a dát si pauzu,“ uvedla 23. golfistka letošní olympiády v Tokiu.

,