UŽ MINULOST. Tiger Woods a jeho caddie Steve Williams.

UŽ MINULOST. Tiger Woods a jeho caddie Steve Williams. | foto: AP

Je čas na změnu, řekl Woods a zbavil se šokovaného caddieho

  • 10
Mizí další pojítko Tigera Woodse s jeho slavnou minulostí, americký golfista ukončil spolupráci se svým tradičním caddiem Stevem Williamsem. Sedmačtyřicetiletý Novozélanďan pravidelně Woodse provázel od roku roku 1999 a pomohl mu k vítězství ve třinácti z jeho čtrnácti triumfů na turnajích kategorie major.

"Rád bych Stevovi vyjádřil svoji nejhlubší vděčnost za všechnu jeho pomoc. Myslím si však, že je čas na změnu," uvedl Woods v prohlášení na svém oficiálním webu.

Jeho rozhodnutí bylo o to překvapivější, že Williams je jeho blízkým přítelem. "Stevie je výjimečný caddie a kamarád. Byl důležitou postavou u mnoha z mých úspěchů. Přeji mu do budoucna hodně úspěchů," doplnil Woods, který se stále zotavuje po potížích s kolenem a Achillovou šlachou.

Williamse, jenž během Američanova zranění nosil hole Australanu Adamu Scottovi, novinka zaskočila. "Netřeba říkat, že to přišlo jako šok. S ohledem na okolnosti v průběhu posledních osmnácti měsíců, kdy jsem pracoval s Tigerem během jeho skandálu, nového kouče, změnu švihu a Tigerův boj se zraněními jsem hodně zklamaný, že naše velmi úspěšná spolupráce končí právě nyní," okomentoval Williams golfistův krok na svém webu.

Ještě o uplynulém víkendu, v průběhu British Open, které bylo třetím turnajem, na němž pracoval pro Scotta, přitom dotaz ohledně toho, zda ještě pracuje pro Woodse, Williamse pobavil. "Proč se mě na takovou otázku vůbec ptáte?" reagoval s úsměvem Novozélanďan, jenž v minulosti nosil hole i Raymondu Floydovi a Gregu Normanovi. Otázku ponechal bez odpovědi, ale zároveň ani nenaznačil, že už by s Woodsem neměl spolupracovat.

Ryder Cup 2010 - Tiger Woods a jeho caddie Steve Williams.
Caddie Stevie Williams a Tiger Woods.
Tiger Woods a Steve Williams

Přátelství Woodse s Williamsem, kteří si byli navzájem na svých svatbách, dostalo první trhlinu s Dnem díkůvzdání roku 2009, kdy bývalá Woodsova manželka Elin Nordegrenová odhalila nevěru svého muže a měla ho napadnout golfovou holí. Událost spustila lavinu odhalení ohledně Woodsových mimomanželských avantýr a vyústila v rozvod. Bývalá švédská modelka Nordegrenová přitom byla dobrou kamarádkou Williamsovy ženy.

V minulých měsících během Woodsovy rehabilitace se mohl Williams cítit svým způsobem odstrčený a mimo dění. Vše vygradovalo tím, že mu údajně nikdo neřekl o plánu pětatřicetiletého golfisty vynechat ze zdravotních důvodů US Open a Williams se vše dozvěděl až poté, co přiletěl do USA z Nového Zélandu, kde žije většinu roku.

Woods, jenž od roku 2009 nevyhrál jediný turnaj a postupně se z jasné jedničky světového golfu propadl až na současnou 20. příčku, dosud neuvedl, kdo by měl Williamse nahradit. Stejně tak nenastínil ani plánované datum návratu po zranění levé nohy.

,
Témata: Nevěra, Tiger Woods