Rory McIlroy (vpravo) a Shane Lowry  vyhráli v Avondale turnaj dvojic Zurich...

Rory McIlroy (vpravo) a Shane Lowry vyhráli v Avondale turnaj dvojic Zurich Classic of New Orleans. | foto: Reuters

McIlroy a Lowry vyhráli turnaj dvojic v Avondale na dodatečné jamce

  • 0
Golfisté Rory McIlroy a Shane Lowry vyhráli v Avondale turnaj dvojic Zurich Classic of New Orleans. Titul vybojovali před párem Chad Ramey, Martin Trainer až v rozstřelu na první dodatečné jamce. Pro McIlroye, který na akci startoval poprvé v kariéře, to byl už 25. titul na okruhu PGA Tour a první v sezoně. Lowry se na okruhu radoval z třetí trofeje, první od roku 2019.

Ramey s Trainerem vstupovali do závěrečného dne z 27. pozice a do čela se propracovali díky devíti birdie mezi sedmou a 18. jamkou. Ani skvělý závěr jim ale nakonec nestačil. Po tříhodinovém čekání dokončili kolo i McIlroy s Lowrym, vyrovnali jejich celkovou bilanci -25 a muselo se do rozstřelu.

„Šli jsme do toho, užili si spoustu legrace a vyhráli turnaj. Nemohli bychom si přát lepší týden,“ řekl Ir Lowry. „Vyhrát turnaj PGA Tour je úžasné, ale dokázat to s jedním ze svých nejlepších kamarádů... Myslím na to, kde jsme se potkali, odkud jsme se vypracovali až sem a zvládli jsme to společně. Je prostě skvělé být s tímhle chlapíkem,“ dodal McIlroy reprezentující Severní Irsko.

Golfový turnaj dvojic Zurich Classic of New Orleans

série PGA Tour v Avondale (par 72, dotace 8,9 milionu dolarů):

1. McIlroy, Lowry (Sev. Ir./Ir.) 263 (61+70+64+68) - v rozstřelu na 1. jamce, 2. Trainer, Ramey (Fr./USA) 263 (66+69+65+63), 3. Brehm, Hubbard (USA) 264 (61+70+64+69).