Nejlepším kolem ve své kariéře stanovil devětadvacetiletý Angličan rekord hřiště.

Nejlepším kolem ve své kariéře stanovil devětadvacetiletý Angličan rekord hřiště. | foto: AP

Fisher rozstřílel irské hřiště a vyšvihl se na první místo

  • 0
Ross Fisher zahrál na Irish Open 61 ran, zatímco jeho kolegové se takovému výsledku zdaleka nepřiblížili. Díky tomu se Angličan dostal v polovině turnaje do vedení.

Ross Fisher naprosto ovládl druhé kolo Irish Open, kdy na hřišti Killarney Golf and Fishing Clubu zahrál 61 ran.

V pátek předvedl dvě skvělé šňůry. Nejprve mezi třetí a osmou jamkou zahrál šest birdie v řadě, na což navázal mezi jedenáctkou a čtrnáctkou přidal další čtyři. Fisher měl velkou šanci zahrát magických 59 ran a přepsat na European Tour historii, když měl čtyři jamky před koncem na svém kontě deset birdie. 

Bohužel pro něj na nich zahrál vždy jen par a od v golfu magického čísla jej dělily dvě rány.

Francesco Molinari, Irish Open, 2. kolo

Francesco Molinari ztrácí na Fishera tři rány.

Devětadvacetiletý Angličan přitom do pátku vstupoval z 33. místa. Díky úžasnému výkonu se však vyhoupl až do čela turnaje a navíc má slušný náskok tří ran na druhého Francesca Molinariho.

I Ital byl rozjetý za skvělým výsledkem, když na prvních devíti jamkách zahrál šest birdie. Druhá devítka byla slabá kvůli dvěma bogey a jen jednomu birdie si v druhé polovině kola výsledek o jednu ránu zhoršil.

Padraig Harrington, Irish Open, 2. kolo

Domácí favorit Padraig Harrington si drží slušnou pozici pro útok na první místo.

Přesto drží náskok dvou ran na devítku hráčů, kteří se dělí o třetí příčku. Mezi nimi jsou i domácí favorité Padraig Harrington a Rory McIlroy.

Irish Open - po 2. kole

1. Ross Fisher (Anglie) 69-61 (-12)
2. Francesco Molinari (Itálie) 67-66 (-9)

3. Padraig Harrington (Irsko) 68-67, Rory McIlroy (Sev. Irsko) 67-68, Anders Hansen (Dánsko) 67-68, Brett Rumford (Austrálie) 66-69, Gonzálo Fernandez-Castaňo (Španělsko) 66-69, Michael Hoey (Sev. Irsko) 66-69, David Dixon (Anglie) 67-68, Richard Green (Austrálie) 65-70, No Sung-jul (Jižní Korea) 66-69 (-7)