Modrý tým Lake Nona dokázal obhájit prvenství v Tavistock Cupu

Modrý tým Lake Nona dokázal obhájit prvenství v Tavistock Cupu | foto: AP

Exhibiční Tavistock Cup vyhrál modrý tým Lake Nona

  • 0
Hráči modrého týmu Lake Nona dokázali udržet dvoubodový náskok z první dne exhibičního a charitativního turnaje na Floridě. Modří porazili červený Isleworth v poměru 17:13.

Hosté z modrého týmu Lake Nona vyhráli dvoudenní exhibiční turnaj Tavistock Cup. Od roku 2004 mezi sebou soupeří špičkoví hráči, které si pozvou členové dvou populárních klubů, vzdálených od sebe pětadvacet mil, aby hájili jejich barvy. Členové klubů jsou také jediní oprávnění získat vstupenky. Publikum musí na hřiště přijít buď červených, nebo modrých barvách. Podle toho, kterému týmu fandí (červený Isleworth a modrý Lake Nona).

Tavistock Cup, Lake Nona, modrý tým

Druhé kolo se hrálo netradičním systémem, když na hřiště vyrazilo pět flightů po čtyřech hráčích, od každého týmu dva. Každý hrál svým míčkem hru na rány, po konci kola si výsledek poměřil s oběma soupeři. Za lepší skóre získal pro tým bod, za remízu polovinu.

Hosty i v druhý hrací den nabudil přílet vrtulníky, které jsou tradičním dopravním prostředkem, jenž hráče dopraví ze svého klubu na odpaliště.

Tavistock Cup, Lake Nona, modrý tým, vrtulník

Modrý tým se kromě Bena Curtise skládal z neamerických hráčů. A jeho tahouny bylo anglické duo Justin Rose a Ross Fischer, kteří dokázali pro svůj tým získat maximum bodů - každý dva.

V první skupince dával domácímu Isleworthu naději na zvrat Nick O'Hern, který obešel hřiště se sedmi ranami pod par a porazil jak Ernieho Else (-3), tak Graema McDowella (-5). Navíc ho může těšit individuální cena Payna Stewarta pro hráče s nejnižším skóre. Jeho parťák Brian Davis ale zahrál tři rány nad par, a tak ho porazili oba členové modrého týmu a stav byl stále o dva body pro Lake Nona.

Justin Rose, Tavistock Cup, Lake Nona

Červení nedokázali snížit ztrátu pod dvě rány. Vše se rozhodlo u čtvrté skupiny, ve které pro modré získal Fisher dva body a Peter Hanson jeden. Závěrečné duo Ian Poulter a Henrik Stenson vítězství pohlídalo, když Angličan vyhrál nad Robertem Allenbym a dva zápasy skončily nerozhodně.

Tavistock Cup, Lake Nona, Ian Poulter

Tým Lake Nona tak obhájil loňské vítězství. Celková dotace 2,45 milionu dolarů poputuje na charitativní účely.