Roman Šebrle, vítěz turnaje Czech mid-amateur tour v Mladé Boleslavi.

Roman Šebrle, vítěz turnaje Czech mid-amateur tour v Mladé Boleslavi. | foto: www.mid-golf.cz

Desetibojař Šebrle má první významnější golfový titul

  • 7
Olympijský vítěz v desetiboji Roman Šebrle se stal vítězem premiérového turnaje Czech mid-amateur tour 2011 v Mladé Boleslavi. V sérii pro hráče nad pětatřicet let zároveň zlepšil svůj handicap z pěti na hodnotu 4.

Vítěz mužské kategorie zahrál na hřišti Sand Martin´s Holes pět bogey a čtyři birdie. Vzhledem k tomu, že šlo zároveň o turnaj kategorie major, zajistil si Šebrle účast v play-off.

To se letos v amatérské sérii bude hrát poprvé, obsahuje tři turnaje na přelomu srpna a září. Akce amatérské série pro hráče s handicapem do hodnoty 15 se hrají na brutto rány bez vyrovnání a z mistrovských odpališť.

Pro stále ještě aktivního atleta Šebrleho může jít o postupný krok k uvažovanému startu na olympijském golfovém turnaji v Riu de Janeiro v roce 2016. Jeho 73 ran (+1) se na tři údery přiblížil jen dlouholetý vládce kategorie midů František Foldin.

V ženské kategorii se blýskla výborným výkonem Martina Plachá výsledkem 77 ran, o úder na druhém místě skončila loňská absolutní vítězka Markéta Šubrtová.