Gabriela S. - caddy girl

Gabriela S. - caddy girl | foto: Martin Kabát

Caddy girl Gabriela: Pravidla golfu jsou milá četba

  • 11
Je to tak trochu zkouška, jak se dokážeme při hře soustředit. My, ale hlavně soupeři. Vezměte s sebou na golf caddy girl a uvidí se, kdo je schopen ukočírovat hlavu, hledět si hlavně švihu, a ne ladných dívčích křivek. Modelka Gabriela Smutná předvádí, že jednoduché to rozhodně není.

Na nápad, zařadit do svého portfolia i službu "nosičky holí", ji přivedl známý při komerčním turnaji, kde předváděla oblečení. "Řekl mi, že když už se pokouším hrát, jestli se nechci víc naučit pravidla. Tak jsem si je brala s sebou a ve volných chvílích šprtala," říká dívka, jejíž pracovní záběr vede od přehlídek přes pořádání recepcí až po charitativní činnost.

Být caddy girl není mezi různě zaměřenými hosteskami a modelkami stále ještě běžné, ale jejich počet v tuzemsku roste. Požadují několik stovek, ale některé i částky čtyřmístné. Mimo jiné i podle toho, zda přijdou jen jako ozdoba flightu, nebo jako plnohodnotný pomocník.

Gabriela S. - caddy girl

Gábina Smutná je typickou "budoucí golfistkou", jakých na driving rangi potkáme víc. Ráda by už konečně měla zelenou kartu, ale při pracovním vytížení zatím preferuje jiné věci. "Stydím se. Slibuju si už čtyři roky, že se k tomu odhodlám," přiznává.

Než ji to napadlo poprvé, ještě jí golf připadal jako "hra králů" a nedovedla si při něm sama sebe představit: "Bála jsem se, že si lidi řeknou, že jsem zlatokopka. Ale od té doby se golf proměnil. Lidi pochopili, že nemusí mít bag za půl milionu jako Tiger Woods. Mohou investovat a koupit si členství na Karlštejně, ale všechno mohou pořídit i levněji."

Nebyla by ale z branže, kde se lpí na image, kdyby se přece jen trochu neblýskla. "Poprvé jsem hrála v jednobarevném darovaném tričku, ale jsem jako každá slečna. Jakmile mě golf chytil, zaplnila jsem skříň oblečením. Velmi ráda ho kombinuju," přiznává už beze studu.

Gabriela S. - caddy girl

V roli caddy ovšem svůj zlatý bag mění za výbavu svého hráče. "Chci to dělat častěji. Dál se dovzdělávám, pravidla jsou taková moje milá četba. A pak, jít ve flightu, to lidi stmeluje. Jsem extrovert, ráda se bavím s novými lidmi. Navíc se hraje v přírodě, lidi při hře vypnou, hrají svoje údery a relaxují, i kdyby jim míče měly létat jen na padesát metrů," nabízí Gabriela optimistický pohled na golf.

Pohled na to, jak táhne golfové hole na kolečkách, může přinést hráčům zážitek navíc. Nebo pár zkažených ran, ale to už je na každém.

(Fotografie byly pořízeny v Golf and Country Clubu Hodkovičky za laskavé pomoci tamního pro-shopu.)