Coulthard, Red Bull

Coulthard, Red Bull - David Coulthard z Red Bullu se raduje z 3. míst v GP Kanady. | foto: Reuters

Život Coultharda v F1: 50 000 rozhovorů i 430 kuřat

  • 0
Tři a půl roku života strávil posilováním. Na závodech zase spořádal k obědu už více než 430 kuřat, a kdyby se sečetly všechny jeho lety, dostal by se na Měsíc a zpět. I takový byl život Davida Coultharda ve formuli 1.

Ano, BYL. V neděli totiž sedmatřicetiletý Brit pojede v F1 svůj poslední závod. I proto mu stáj Red Bull před brazilským loučením sečetla všechny jeho vážné i nevážné statistiky. "A některými překvapili i mě," říká sám pilot.

245
Tolikrát se zatím objevil na startu Velké ceny, v neděli přibude ještě jedna. Třináct z nich vyhrál, 62krát stál na stupních vítězů. Víc bodů než on (535) nasbírali v šampionátech jen Michael Schumacher, Alain Prost a Ayrton Senna.

160
To je počet kombinéz, které v kariéře oblékl. Navíc použil 140 helem a 85 závodních rukavic. Některé z nich jsou vystaveny v Muzeu Davida Coultharda, které se nachází v jeho rodném Twynholmu. Mimochodem v této budově je návštěvníkům několikrát zdůrazněno, aby nesedali do vystavených formulí. Před pár lety totiž jeden člověk do jedné vlezl a z kokpitu ho museli vyprošťovat hasiči.

432
Že závodníci milují kuřecí, je známá věc. Přesto počet kuřat, která Coulthard snědl během kariéry k obědu, je ohromující.

1927
Tolikrát musel kvůli formuli 1 nasednout do letadla a v roce 2000 to málem odnesl životem. Soukromý letoun se zřítil, zahynuli oba piloti, Coulthard však vyvázl jen s několika šrámy. Pár dní nato dokonce vyhrál ve Francii.

31 332
Přesně tolik hodin piloval Coulthard svou fyzičku. Jen pro představu: je to 1 305 dní nebo 3,5 roku čistého času. Obdivuhodné!

55 400
Snad se ani nemůžete divit, že někdy jezdci podrážděně reagují na otázky novinářů. Udělat v kariéře tolik rozhovorů, šla by mnohým hlava kolem.

22
Elegán, milovník módy a také sám model: 22krát se totiž Coulthard promenoval po molu, jednou se dokonce převlékl za newyorského policistu a jako jediný závodník v historii přišel na stupně vítězů v převleku Supermana. Stalo se to v roce 2006 v Monaku, kdy se poprvé vůz stáje Red Bull ocitl mezi prvními třemi.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž