NÁLADA DOBRÁ. Sebastian Vettel však dobře, že soupeři budou zase o něco

NÁLADA DOBRÁ. Sebastian Vettel však dobře, že soupeři budou zase o něco silnější. | foto: Reuters

Žádnou paniku, ještě jsme neprohráli, žádá mistr světa Sebastian Vettel

  • 6
Dva roky se potýkal s výtkami, že umí vyhrávat jen z pole position a boj ve středu pole nezvládá. Hned v prvním letošním závodě dostane Sebastian Vettel příležitost dokázat všem, jak se mýlili. Mistr dokonalých kol s čistým vzduchem před sebou bude muset v Austrálii předjíždět, pokud chce na stupně vítězů. "Nebojím se," věří si jezdec Red Bullu.

Jezdci Red Bullu v prvních dvou řadách na startovním roštu Velké ceny Austrálie chybějí. Tak hluboko nebyli za celou minulou sezonu ani jednou. Naopak, vždy bojovali o pole position.

Do letošní sezony však tým kolem Adriana Neweyho nepřipravil tak rychlý stroj. Když se k tomu přidala chyba Vettela v závěrečném letmém kole a nefunkční systém KERS v monopostu Marka Webbera, páté a šesté místo, daleko za oběma vozy McLaren, bylo na světě.

"Možná jsme v jiné situaci než minulý rok, ale závod je stále ještě před námi," nechal se slyšet Sebastian Vettel, který před rokem vyhrál v Albert Parku z pole position. "Nebylo by správné začít panikařit po jedné kvalifikaci."

Vettel rozhodně neočekává, že by jeho tým začal horentně předělávat auto. Že by v Red Bullu odhodili vše, na čem dosud pracovali, a začali stavět monopost od začátku.

Schumacher o výkonu Red Bullu:

"Všichni jsme viděli Red Bull vepředu a oni teď jsou za námi, to je velké překvapení. Sebovi to ale určitě legrační nepřijde."

"Bylo by špatné zaměřit se nyní ne vylepšení každého aspektu auta. Vychází z loňského vozu, který byl téměř bezkonkurenční. Způsob naší práce je správný, jak jsme si potvrdili v minulosti. Jediný poznatek z dneška je, že zatím nejsme dost rychlí."

V minulé sezoně startoval vůz týmu Red Bull z první příčky do osmnácti z devatenácti závodů, z toho Vettel získal rekordních 15 pole position. Čtyřiadvacetiletý Němec vyhrál jedenáct závodů a s obrovskou převahou vybojoval druhý titul mistra světa. Teď se bude muset vžít do nové role, do role jezdce, který nemá k dispozici nejlepší techniku. Zvládne to?


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž