Williams je s novými motory spokojen

Grove - Williams vstoupil do letošní sezony čtyřdenním testem v Barceloně, kde se za volantem vozu postupně vystřídali Ralf Schumacher, Juan-Pablo Montoya, Marc Gené a další nový testovač Antonio Pizzonia. "I když se počasí hodně měnilo, provedl tým několik produktivních testů. Dokázali jsme ujet pořádný kus na suchu i na vodě. To prospělo naší spolupráci s Michelinem, jehož technikům jsme mohli dát hodně dat. Hodně jsme se pochopitelně zaměřili i na nový motor a převodovku. Kromě toho jsme udělali kus práce s brzdami a elektronickou analýzou softwarových produktů," uvedl šéfinženýr stáje Sam Michael.

Stáj nasadila celkem tři monoposty, z nichž dva byly osazené novými motory BMW. Piloti se soustředili na testy jejich výdrže a také vyzkoušeli brzdy a nový počítačový software. Deštivé počasí také pomohlo nasbírat hodně dat pro pneumatikářskou firmu Michelin, které právě pokračuje na vývoji nových mokrých a proměnlivých směsí.

"Protože se počasí hodně měnilo, naměřené časy nemohou být příliš směrodatné, ale z těch našich jsem hodně potěšen," dodal Michael.

"Dva z našich tří vozů poháněl nový motor P82. Jezdci s ním ujeli hodně kilometrů a nasbírali dostatek dat, která nyní budeme analyzovat. P82 splnil naše očekávání, která jsme do něj vložili. Samozřejmě se objevily nedostatky, které prostě na testovací stolici v továrně odhalit nejdou, ale nebylo to nic závažného," řekl ředitel BMW Motorsport Mario Theissen.

Williams bude v testech pokračovat v pondělí ve Valencii, kde se k němu přidají ještě BAR, Jaguar, Minardi, Renault a Toyota.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž