Villeneuve - ostrý kritik Schumiho

  • 21
Londýn - Pilot stáje BAR Jacques Villeneuve tvrdě kritizoval to, jak se v letošní sezoně chovali na závodních tratích pětinásobný mistr světa Michael Schumacher a jeho stájový kolega Rubens Barrichello. Jejich kroky označil za stupidní a podle něho oba formuli jedna hodně uškodili. "To, co předvedli Michael, Rubens a všichni kolem nich předvedli v Rakousku a v Indianapolis, bylo hodně rozpačité. Rubens byl hlupák, že deset metrů před cílem pustil vítězství. Celé to obrátilo sport jen v pouhý žert. Hodně to snižuje práci všech, kteří dělají nadoraz," stěžoval si Villeneuve.

Bývalý světový šampion kritizoval hlavně Michaela Schumachera. "Někdo za ním sice mohl po Rakousku přijít a říci mu, aby podobné věci už nedělal. Ale on si je tolik jistý sám sebou, že v Indianapolis to udělal znovu. Asi si myslí, že to je chytré. Ale formule jedna životně nutně potřebuje Ameriku a právě takové jednání nám hodně škodí," dodal Kanaďan.

V Rakousku pustil Rubens Barrichello na základě rozkazů z depa Schumachera před sebe až téměř na cílové pásce. Podobný krok se zopakoval v opačném gardu v Indianapolis, kde o jedinou setinu vteřiny vyhrál Brazilec.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž