Toyoty trápí kontrola trakce

Sao Paulo - První den na trati v Interlagosu může stáj Toyota považovat za úspěšný. I když dopoledne její piloti Olivier Panis a Cristiano da Matta ujeli v testech pouze 11 kol, v první části kvalifikaci zajel Francouz šestý nejrychlejší čas. „Myslím si, že to je velmi dobrý výsledek. Trať postupně vysychala a zrychlovala se. Myslím si však, že náš vůz má na lepší umístění. Auto je vyladěné dobře, ale trápila nás kontrola trakce. Musíme na tom ještě pracovat. Jakmile problémy vyřešíme, budeme hodně konkurenceschopní,“ míní Francouz.

Cristiano da Matta si odbyl premiéru ve voze F1 před svými fanoušky. Své rychlé kolo jel dříve než stájový kolega a skončil jedenáctý.

„Z výsledku se cítím trochu zklamaný. Mohli jsme být v ještě větší fazóně, kdy nám dopolední trénink nenarušilo počasí. V Interlagosu jsem nezávodil už devět let, takže to je pro mě prakticky nový okruh. Podmínky byly daleko od ideálu, prakticky nikdo je neměl stejné. Doufám, že vozovka do zítřku uschne, takže v tréninku stihneme ujet co nejvíce kol,“ sdělil Cristiano da Matta.

Šéfkonstruktér Toyoty Gustavo Brunner dodal: „Náš tým může být s dosaženým výsledkem spokojený. Dopoledne jsme neměli příležitost vyladit na tyto extrémní podmínky vůz, takže si jezdci vedli skvěle.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž