Schumi: Den jako každý jiný

Monte Carlo - Zdá se, že pro letošní sezonu by se mohly výsledky psát přes kopírák, neboť i v Monaku zajel v první den absolutně nejrychlejší čas pilot Ferrari Michael Schumacher. Z ostatních soupeřů mu jen zpovzdálí sekundoval Anthony Davidson s B.A.R. a jeho stájový kolega Rubens Barrichello.

Není tedy divu, že byl Michael Schumacher spokojený. "Bylo to docela zajímavé a dobře jsem se bavil. Vůz se neustále zlepšuje, což dokazuje to, že jsem byl stále nejrychlejší. Ale kvalifikace bude podle mě vyrovnanější a skutečný obraz sil se uvidí až v sobotu. Hodně se mi líbí nové boxy, je to další krok pro zvýšení bezpečnosti," sdělil Němec.

I přes potíže mohl být optimisticky naladěný i Rubens Barrichello. "Dopoledne jsem se hodně trápil s nastavením, ale pak jsem se hodně vylepšil. Jsem trochu nachlazený, takže mi ve autě bylo dost horko a špatně se mi dýchalo," uvedl Brazilec.

"Monte Carlo je něco výjimečného a musím blahopřát pořadatelům, že se jim povedl velký kus práce s novým zázemím. Dnes jsme se soustředili především na výběr pneumatik, abychom získala potřebná data. Máme jich dostatek na to, abychom mohli říct, že i zde budou Bridgestony dostatečně konkurenceschopné. Kvalifikace je v Monaku mnohem těžší než kdekoliv jinde a hlavně mnohem důležitější. Postavení na startu na trati, kde se skoro nedá předjet, je klíčové," dodal šéf Ferrari Jean Todt.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž