Schumacher se Kolumbijcova útoku nebojí

Barcelona - Pilot Ferrari Michael Schumacher se po kvalifikaci na Velkou cenu Španělska necítí ohrožený pilotem Williamsu Juanem Pablem Montoyou, jenž bude na startu nedělního závodu po jeho boku. Šestinásobný světový šampion se kvalifikoval na svoji 200. grand prix a po 59. bude stát na pole-position. K rekordu Ayrtona Senny mu tak chybí už jen 6 nejrychlejších tréninků.

Podle Schumachera rozhodne start a on sám věří, že do první zatáčky bude smečku monopostů vést právě on. Lídr šampionátu měl s Montoyou kolizi už krátce po startu minulého závodu v Imole. Kolumbijec o svém německém rivalovi dokonce prohlásil, že je slepý a hloupý.

"V Imole jsme měli docela zajímavý souboj, uvidíme, co nás potká zítra. Ale bitvy jsou součástí závodění. To mi nedělá ty nejmenší problémy," míní Schumacher, jenž usiluje o páté vítězství v pátém závodě sezony.

Při Velké ceně San Marina se Montoya pokusil hned po startu zezadu prosmýknout před Ferrari, ale jejich souboj skončil kolizí. "Musíme si počkat až do zítřka, co se stane, nemyslíte?" odmítl jakékoliv spekulace kolumbijský pilot Williamsu. Montoya se do první řady dostal letos poprvé.

Schumacherovi ulehčil vítězství v kvalifikaci pilot B.A.R. Jenson Button, jenž ve svém rychlém kole vyjel mimo trať a dosáhl až čtrnáctý nejlepší čas o dvě a půl vteřiny za jezdcem Ferrari.

"Vůbec nevím, co by se stalo, kdyby Jenson zajel čistě. Myslím si, že by mohl být druhý," připustil Schumacher, jenž Montoyu pokořil o 0,617 vteřiny.

Michael Schumacher potvrdil formu i v kvalifikaci na Velkou cenu Španělska.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž