Schumacher se bude stěhovat

Nyon - Pilot stáje Ferrari Michael Schumacher se chce stěhovat. Neopustí sice Švýcarsko, ale svoji dosavadní rezidenci nedaleko městečka Morges na pobřeží Ženevského jezera vymění za nový dům. Ten by měl být umístěn o několik desítek kilometrů západněji, mezi městy Vau a Nyon. Uvedl to Schumacherův právník. Michael Schumacher se do blízkosti Morges v frankofonní části Švýcarska přistěhoval v roce 1996. Se svojí ženou Corinnou pětinásobný mistr světa formule 1 plánoval ve Wolfhaldenu v německé části země ambiciozní projekt luxusního bydlení Villa Wolfhalden, ale své snahy nakonec vzdal.

Pětinásobný mistr světa chtěl vybudovat rezidenci s vlastním bazénem, stájemi, tělocvičnou a heliportem na sedmnáctihektarovém pozemku. Pět hektarů však bylo umístěno v zemědělské zóně a na tento projekt musela být půda uvolněn.

Proti tomu protestovalo několik ekologických hnutí a také regionální ministerstvo místního rozvoje a převod pozemků byl zablokován. Stavba se nelíbila ani místním občanům, kteří svůj nesouhlas projevili v referendu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž