Schumacher prý ničí formuli 1

  • 21
Indianapolis - Michael Schumacher před Grand prix USA sliboval, že letos už Ferrari vše vyhrálo a diváci v Indianapolisu uvidí boj do posledních metrů. Nestalo se tak. V poslední zatáčce zpomalil a pustil na svoji úroveň Rubense Barrichella, ten nakonec o jednu tisícinu vteřiny zvítězil. To rozzuřilo Eddieho Jordana, šéfa stejnojmenné stáje. Kvůli takovým momentům si prý lidé přepnou na jiný program a nejprestižnější motoristický seriál světa tak přichází o příznivce i o peníze. "Dnešní trh je nemilosrdný a konkurence ostatních sportů obrovská. Velký rozmach zažívají další odvětví a závody formule 1 takto jen přicházejí o finační prostředky," zlobil se Jordan.

Televizní divák je podle Jordana každý den vystavován útokům a reklamních trikům propagujícím další sportovní odvětví a pokud bude formule 1 nadále stejně "dramatická", skončí v propadlišti dějin.

"Lidé touží vidět oprovdový závod, souboje do posledních desítek metrů a tady znají vítězné duo již před startem. Ti si pak navíc v cíli dávají přednost. Jednou to může být zábavné. Letos toho však už bylo moc."

Dojezd do cíle v Indianapolis připomněl kontroverzní konec letošní Velké ceny  ceny Rakouska, kdy Rubens Barrichello pustil před sebe Michaela Schumachera rovněž v posledních metrech. O tom samém víkendu vrcholil golfový Ryder Cup a jeli se závody Superbike.

"Po Rakousku to musí být každému zcela jasné, ne?," pokračoval Jordan. "Kdo má rád drama, díval se na Golf nebo Superbike. Lidé nechtějí znát vítěze již předem."

Michael Schumacher v Indianapolisu vysvětlovat, že toužil po "mrtvém" dojezdu, tedy aby s Rubensem Barrichellem projeli cílem přesně na stejné úrovni. Tomu se Eddie Jordan vysmál: "Jak si mohl myslet, že se něco takového může vůbec stát? Současné moderní technologie měří přesně na tisíciny vteřiny a lidské smysly nejsou schopné takové přesnosti dosáhnout."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž