TŘETÍ. Němec Michael Schumacher byl se svým mercedesem třetí v kvalifikaci na

TŘETÍ. Němec Michael Schumacher byl se svým mercedesem třetí v kvalifikaci na VC Malajsie formule 1. | foto: Reuters

Schumacher odjel nejlepší kvalifikaci od roku 2006. Na závod si věří

  • 8
Třetí příčkou na startu Velké ceny Malajsie formule 1 dokázal Michael Schumacher všem pochybovačům, že je zpět ve vrcholné formě. Stejně jako tým Mercedes. To nejlepší má přijít v nedělním závodě. "V Austrálii jsme dostali lekci a poučili jsme se z ní. Chyby se nebudou opakovat," slibuje závodní legenda.

V kvalifikaci na rozpáleném okruhu Sepang poblíž Kuala Lumpuru bojoval třiačtyřicetiletý Schumacher do poslední chvíle o první řadu na startu. O druhou příčku ho nakonec připravil Jenson Button, přesto mohl být na výsost spokojen. Na zaprášené trati může být třetí místo lepší než druhé.

Před týdnem v Austrálii kroužily vozy Mercedes po startu hned za vedoucími Mclareny, ale brzo začaly doplácet na příliš rychlé opotřebení měkkých pneumatik Pirelli a ve srovnání s lídry výrazně ztrácely. Zatímco Schumachera vyřadila brzo závada převodovky, Rosberg spadl v posledním kole po kolizi se Sergiem Pérezem v sauberu mimo bodované příčky.

V Malajsii však budou mnohem vyšší teploty než v Melbourne a pneumatiky by měly odcházet ještě rychleji. V Mercedesu však věří, že nebudou za konkurencí v ničem zaostávat.

"Obavy mají všichni, teploty zde jsou hodně vysoké a s letošními pneumatikami v takových vedrech nikdo ještě nejel. Po Austrálii však kluci v továrně odvedli skvělou práci a na závod se moc těším," vysvětloval Schumacher. "Zvolili jsme nastavení, které by mělo být v závodě výhodnější. Doufám, že se to vyplatí."

Ať už to dopadne v Malajsii pro Mercedes jakkoliv, výkonnostní vzestup musí být jasný každému. V prvních dvou velkých cenách sezony byl Mercedes výrazně více konkurenceschopný, než tomu bylo minulý rok.

"Když se podívám, kdo je za námi, lze hovořit o úspěchu," řekl Schumacher. "Stále samozřejmě máme co dohánět, ale udělali jsme velký krok vpřed. Nesmíme teď polevit a uvidíme, co nám sezona přinese," dodal.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž