Saubery cíl v Interlagosu neviděly

Interlagos - Sauber prožil na okruhu Interlagos zklamání, protože oba jeho piloti byli donuceni ze třetího podniku letošního světového šampionátu F1 odstoupit. Němec Nick Heidfeld dokázal po okruhu kroužit celých 60 ze 71 plánovaných okruhů. Jezdce ze závodu vyřadily vážné problémy s brzdami.

"Dnes odpoledne jsem dobře odstartoval a auto jelo výborně. Mám ale dojem, že na pravém zadním kole jsem měl v první sadě pneumatik drobný defekt a Mika Salo se ke mně začal přibližovat. Držel jsem ho za sebou a po zastávce v boxech jsem s ním už neměl vážné problémy. Pak jsem po nějaké době začal vepředu vozu cítit jakési divné vibrace, takže jsem musel neočekávaně do depa a pak jsem byl donucen odstoupit. Je to smutné, protože dnes jsem v klidu mohl být šestý," řekl Nick Heidfeld.

Felipe Massa při svém debutu na domácí grand prix ujel dokonce pouhých čtyřicet kol, když se dostal do kolize s Minardi Marka Webbera a po smyku vyjel mimo trať. "Start se mi podařil skvěle a v první části závodu jsem se držel Nicka Heidfelda. Pak jsem  však začal cítit značnou nedotáčivost vozů, jež se neustále zhoršovala.Kvůli tomu jsem se začal propadat. Bojoval jsem s Villeneuvem a Frentzenem, ale bohužel Mark Webber v zatáčce brzdil příliš pozdě a já šel ven z trati," sdělil Felipe Massa.

"Nick měl zřídkavý problém s předními brzdami, jež ho stál bod za šesté místo. Felipe zase doplatil na konflikt s jiným pilotem. Je to pro nás zklamání, protože jsme dnes mohli dosáhnout na další mistrovské body," uvedl technický ředitel Sauberu Willy Rampf.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž