Řekl bych Buttonovi sbohem, říká Irvine

  • 2
Londýn - Pilot Jaguaru Eddie Irvine zase jednou promluvil mnoha lidem z duše, když se podivoval nad krokem šéfa týmu Benetton-Renault Flavia Briatoreho. Ten si pro sezonu 2002 ponechal pilota Jensona Buttona a celý rok lepšího Giancarla Fisichellu vyměnil za jezdce Jordanu Jarna Trulliho. "Kdybych byl šéfem týmu já, zbavím se slabého Buttona a pokusím se k Fisichellovi získat Trulliho. V posledních závodech oba dokazovali, že patří mezi to nejlepší, co formule 1 v současnosti nabízí," nechal se slyšet irský pilot.

Těžko říci, proč Briatore o této výměně ani nejednal. Nejvíce se po oznámení výměny spekulovalo o tom, že nechce mít v týmu dva Italy. Italský šéf francouzské stáje Renault se dvěma italskými jezdci, to by asi opravdu nevypadalo dobře. Navíc je pravděpodobné, že by Eddie Jordan na podobný "obchod" nepřistoupil. A tak mohl Button zůstat.

"Já bych udělal vše pro to, abych si Fisichellu podržel," pokračoval Irvine. "Asi bych musel říci: Jensone, ty si tu nejslabší článek, sbohem."

Jenson Button byl minulý rok vyhlášen nováčkem roku. V týmu Williams sice na druhého jezdce Ralfa Schumachera nestačil, ale vzhledem k tomu, že jezdil první rok, byla z něj laická i odborná veřejnost nadšená. Dnes to vypadá spíš tak, že za výborné výsledky mohl skvělý monopost williams a Ralf Schumacher nebyl Buttonem tlačen ke špičkovým výkonům.

Podle zákulisních informací nabídl Flavio Briatore v polovině sezony Buttonovi odchod. Anglický mladík se však rozhodl dodržet svoji smlouvu, která vyprší koncem roku 2002.

"Vím, že se Button uvedl ve Williamsu skvělou sezonou. Tento rok to však bylo hrozné. V kvalifikaci porazil Fisichellu jen když měl Ital nějaké technické problémy nebo ho zdržel hustý provoz na trati," dodal Eddie Irvine. 


 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž