Ralf to vzdal, testovat bude Gené

Monza - Po hrůzostrašném úterku, kdy nejdříve hořelo v boxech a pak měl těžkou nehodu, se Ralf Schumacher rozhodl opustit italskou Monzu a nepokračovat v testech monopostu Williams. Britská stáj tak narychlo sáhla po svém testovači Marcu Genem, který v Itálii na zbývající dva dny doplní Juana Pabla Montoyu. „Máme zde další šasí a dnes se do něj posadí Marc Gené, aby pokračoval v načaté práci,“ uvedl tiskový mluvčí vedoucího týmu Poháru konstruktérů. Dále čtěte: Ralf Schumacher zažil děsivý den

Schumacherův tiskový zástupce Tomas Hoffman sdělil, že osmadvacetiletý závodník bude odpočívat až do pondělka. “Nyní se vrací zpět do Salzburgu. Je sice otřesený, ale jinak nemá po zdravotní stránce žádné potíže. Až do neděle bude odpočívat, ležet a věnovat se nicnedělání.Od pondělka pak začne trénovat na další podnik světového šampionátu,” řekl Hoffman.

Mladší bratr pětinásobného mistra světa Michaela Schumachera boural těsně před koncem úterních testů, když vyletěl ze zatáčky Lesmo. Příčina karambolu, při němž se prý Schumacher s vozem dokonce převrátil, zatím není jasná. "Nebyla to jezdecká chyba," oznámil šéfinženýr Williamsu Sam Michael po prvním zkoumání.

Na odhalení důvodu Schumacherovy havárie se proto dál intenzivně pracuje.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž